sc Heerenveen start 2020 met verlies in De Kuip

18 januari 2020 21:58

635813d573d73.jpg

sc Heerenveen is het voetbaljaar 2020 met een nederlaag gestart. Feyenoord was in De Kuip met 3-1 te sterk. De Friezen openden sterk, maar Feyenoord profiteerde uiterst effectief van de ruimte die de defensie van sc Heerenveen weggaf. Binnen het halve uur leidde Feyenoord met 3-0. Veerman deed voor de pauze nog wel wat terug, maar verder lieten de Rotterdammers de Friezen niet komen.

De gasten begonnen goed in De Kuip. Feyenoord werd vroeg vastgezet en had moeite om tot een fatsoenlijke opbouw te komen. Nadat Van Bergen het zijnet had geraakt, leverde de eerste Rotterdamse doelpoging echter meteen een treffer op. Berghuis vond Sinisterra die fraai aannam om Hahn vervolgens met een knappe omhaal kansloos te laten.
 
Dat was in de achtste minuut. Amper twintig minuten later stond het al 3-0 voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Net als bij de openingstreffer van Sinisterra zag de defensie er bij de die goals niet goed uit. Na een inschattingsfout van Ejuke liet Toornstra Jörgensen de 2-0 scoren. Bij de 3-0 kon Jörgensen vanuit een hoekschop makkelijk raak koppen.
 

635838828bf12.jpg

sc Heerenveen voetbalde zeker niet slecht, had recht op een treffer en kreeg die ook. Veerman profiteerde van gestuntel van Botteghin en Toornstra en schoot knap raak in de verre hoek. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen. Zo schoot Toornstra op de paal, redde Bijlow knap op een inzet van Ejuke en schoot de Nigeriaan rakelings naast. Gescoord werd er niet meer voor rust.
 
De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Beide ploegen grossierden in balverlies, wat een rommelig spelbeeld tot gevolg had. De eerste mogelijkheden waren voor Feyenoord, maar bij een tweetal voorzetten kwam Jörgensen net te laat om te kunnen scoren. Het Friese antwoord kwam van Faik die Bijlow met een fraaie lob tot een uiterste krachtsinspanning dwong om een treffer te voorkomen.
 

63584fa2f748b.jpg

In de slotfase, waarin de nieuwe aanwinst Espejord en het jonge talent Hajal hun debuut in de Eredivisie maakten, waren de beste kansen voor Feyenoord. Jörgensen, tot driemaal toe en invaller Larsson vonden echter steeds de prima keepende Hahn op hun weg. Zo ging de zege naar de ploeg die er eigenlijk ook wel het meeste recht op had.
 
Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Kökcü (Tapia/90), Berghuis, Jörgensen, Sinisterra (Larsson/64).
 
sc Heerenveen:: Hahn, v.Rhijn,Dresevic,  Botman, Woudenberg, Kongolo (Hajal/80),  Faik, Veerman, v.Bergen, Bruijn (Espejord/80), Ejuke (Halilovic/66).