sc Heerenveen verliest oefenduel in Utrecht

20 augustus 2020 23:00

Lichtpuntjes ten opzichte van het duel met De Graafschap, maar sc Heerenveen was donderdagavond wel duidelijk een maatje te klein voor FC Utrecht. De ploeg van trainer Johnny Jansen verloor in de Galgenwaard ook de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Rami Hajal redde de Friese eer (4-1).

Na kleine kansjes die nog geen doelpunt opleverden, was het in de zevende minuut wel raak voor de thuisclub. Een gekraakt schot belandde opnieuw voor de voeten van Django Warmerdam, die in tweede instantie wel doel trof (1-0). Daarna kwam sc Heerenveen iets beter in de wedstrijd, maar lang duurde dat niet. FC Utrecht nam het initiatief weer over en drukte het krachtsverschil uit in twee treffers (Simon Gustafson en Adrián Dalmau).

sc Heerenveen leek met een achterstand van 3-0 de kleedkamer op te moeten zoeken, maar op slag van rust deden de Friezen iets terug. Invaller Rami Hajal kopte een hoekschop van aanvoerder Joey Veerman hard achter doelman Maarten Paes (3-1). Kort na de pauze kreeg Chidera Ejuke de kans de marge zelfs terug te brengen tot één, maar het schot van de Nigeriaan werd geblokt.

De kans van Ejuke gaf de bezoekers meer zelfvertrouwen. Beide ploegen creëerden genoeg kansen: FC Utrecht om de score uit te breiden, sc Heerenveen om terug te komen. De Friezen braken af en toe gevaarlijk uit en waren via Hajal (schot) en invaller Runar Espejord (een-op-een) dicht bij de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor de betere thuisclub. Gyrano Kerk bepaalde de eindstand op 4-1.

FC Utrecht - sc Heerenveen 4-1 (3-1). 7. Warmerdam 1-0, 23. Gustafson 2-0, 36. Dalmau 3-0, 45. Hajal 3-1, 84. Kerk 4-1. Scheidsrechter: Nijhuis.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (38. Hajal), Fernandez, Woudenberg; Kongolo (64. Zaal), Dewaele (64. Akujobi), Veerman; Van Bergen (75. Driouech), Smit (75. Espejord), Ejuke (75. Van der Heide).