Succesvol weekend voor jeugdacademie

28 september 2020 17:20

Het was een succesvol weekend voor de jeugdacademie van sc Heerenveen. Vijf van de zes teams wisten namelijk hun wedstrijd te winnen. Onder 21 boekte de eerste overwinning van het seizoen, Onder 17 verloor van PEC Zwolle.

65200d5aa0c7a.png

Onder 21
Onder 21 pakte zaterdag de eerste drie punten van dit seizoen. De ploeg van Menno van Dam won met 2-0 van ADO Den Haag. Het wedstrijdverslag lees je hier.

Onder 17
Het team van Wilco Hellinga speelde afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. sc Heerenveen begon goed aan de wedstrijd door een vroeg doelpunt van Ties Oostra. Een benutte penalty aan de kant van PEC Zwolle zorgde voor een 1-1 ruststand. De Zwollenaren kwamen na rust goed uit de kleedkamer. Met twee doelpunten breidde de thuisploeg de score uit naar 3-1. Een kwartier voor tijd maakte Thom Faber nog de 3-2, maar PEC Zwolle gaf de overwinning niet meer weg. 

Onder 15
Onder 15 wist een mooie overwinning te boeken op de leeftijdsgenoten van Helmond Sport. sc Heerenveen stond binnen het kwartier al op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Mads Alma. Helmond Sport schoot twintig minuten voor het eindsignaal nog een strafschop binnen, maar de ploeg hield stand. Met deze overwinning is het team van Emiel Kramer van de hatelijke nul af en stijgt O15 naar de zesde plaats. 
 
Onder 13
Trainer Jeffrey Mast vertrok met zijn ploeg in de vroege ochtend naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen AVV Zeeburgia. De grote man aan de kant bij O13 was Lars Bleeker, hij nam twee doelpunten voor zijn rekening. De andere treffer werd gemaakt door Redouan Benhija. Door deze 0-3 overwinning nam O13 de drie punten mee naar Friesland.

652026bdd22c7.jpg
O13 won in Amsterdam onder het toeziend oog van Soufiane Touzani van Zeeburgia met 0-3

Onder 12
Onder 12 speelde zaterdag de Twin Games tegen FC Emmen. O12 speelde twee prima wedstrijden, mede door een aantal prachtige treffers. Eindstand: 22-9 in het voordeel van de Friezen.

Onder 11
Onder 11 speelde op Sportpark Skoatterwâld tegen Flevo Boys O12. Er werd een ruime 10-2 overwinning geboekt. De ploeg van Nick Kuiper behoudt hiermee de koppositie.