Te gast? Oké, maar provoceren? Nee

03 maart 2020 14:17

Bij sc Heerenveen moet iedereen op plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten. sc Heerenveen hecht veel waarde aan veiligheid, gastvrijheid en toegankelijkheid, waarbij gedrag leidend is. Voor de wedstrijd tegen Ajax roepen wij iedereen op de wedstrijd gezamenlijk met respect te beleven. Te gast? Oké, maar provoceren? Nee.

60217d3b876f8.jpg

sc Heerenveen wil dat iedereen goed georganiseerd, ordelijk en veilig de wedstrijden in het Abe Lenstra stadion kan bezoeken. Dit willen wij bewerkstelligen door gastvrij, klant- en servicegericht en faciliterend op te treden. Met onze gastvrije houding, ook richting aanhangers van de tegenpartij, verwachten we wederzijds respect en dat men zich gedraagt, zoals het een goede gast betaamt.

Rondom het bekerduel met Feyenoord – op donderdag 13 februari jl. – hebben een aantal incidenten plaatsgevonden, als gevolg van een groot aantal (provocerende) supporters. Dit gedrag is voor sc Heerenveen onacceptabel. Naar aanleiding van deze ongeregeldheden hebben we maatregelen moeten nemen.

Verzoek: geen clubuitingen tegenpartij
Ongeregeldheden en provocaties – zoals bij Feyenoord-thuis – zijn voor sc Heerenveen onacceptabel. Om die reden verzoekt sc Heerenveen vanaf Ajax-thuis op wedstrijddagen supporters geen clubuitingen van de tegenpartij te dragen in de thuisvakken en de sponsorruimten (met uitzondering uiteraard van het gastenvak). Bij de ingangen van het stadion kan verzocht worden bijvoorbeeld shirts of sjaals van de tegenpartij af te doen.

Het duel met Ajax zaterdag is volledig uitverkocht. Daar zijn we hartstikke blij mee. De wedstrijd leeft. De meeste mensen zullen achter sc Heerenveen staan. Tegelijkertijd beseffen en respecteren we dat ook neutrale toeschouwers en Ajax-aanhangers (uit de regio) in ons Abe Lenstra stadion zullen zitten. Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten.

Het maken van vervelende hand- en armgebaren, het uitdagen, bedreigen of uitschelden van supporters wordt echter als zeer provocerend ervaren. In het kader van normalisatie roepen we iedereen in het stadion op zich normaal te gedragen, zodat we er samen een mooi voetbalfeest van kunnen maken.