Timo Zaal ondertekent eerste profcontract

21 februari 2020 15:09

Jeugdspeler Timo Zaal heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder zijn allereerste profcontract. De zestienjarige jeugdinternational uit Leeuwarden ligt tot de zomer van 2023 vast bij sc Heerenveen.

63917e7b5ecc7.jpg

Zaal werd in de zomer van 2015 opgenomen in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Dit seizoen startte Zaal bij Onder 17, maar voor de winter deed hij al een aantal keer mee bij Onder 19. In januari beleefde Zaal zijn hoogtepunt tot dusver bij sc Heerenveen. Als vijftienjarige mocht Zaal met de eerste selectie mee op trainingskamp naar Spanje.

Door zijn talent en prestaties bij sc Heerenveen verscheen Zaal ook op de radar bij de nationale voetbalbond. Zaal maakte eerst al deel uit van het Nederlands elftal Onder 15 en debuteerde onlangs voor Oranje Onder 16. Met die selectie won hij bovendien begin februari een UEFA U16 Development Tournament in Portugal.

Technisch manager Gerry Hamstra: 'Wij zijn blij dat we een groot talent als Timo voor de komende drie jaren aan ons hebben kunnen binden. Dat hij op vijftienjarige leeftijd al mee is geweest op trainingskamp met het eerste elftal, zegt veel over zijn kwaliteiten. Timo kiest bewust voor een traject bij ons om zich verder te ontwikkelen richting het eerste elftal. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij die volgende stap kan maken.'