Unaniem akkoord over tijdelijke salarisverlaging

25 mei 2020 15:02

De selectie van sc Heerenveen heeft met de club een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging vanwege de coronacrisis. De technische staf en het managementteam zijn solidair en leveren eveneens in, om de kosten voor sc Heerenveen in deze financieel moeilijke periode naar beneden te brengen.

64487ecbeb685.jpg

"Ik ben zeer verheugd dat we dit nieuws kunnen melden", zegt algemeen directeur Cees Roozemond. "Alleen samen komen we door deze crisis. Dat begrijpt onze spelersgroep gelukkig heel goed. Een prachtig gebaar van de selectie en alle collega's die hun steentje bijdragen door in te leveren voor het grotere goed. Dit sterkt ons in de overtuiging dat we ons door deze crisis heen kunnen slaan."

"Vanaf het eerste moment was iedereen in de selectie bereid mee te denken", zegt Hicham Faik namens de spelersraad. "Het zijn zware tijden. Dat is bij sc Heerenveen niet anders. We zijn solidair met de club, de mensen die hier werken, de supporters, sponsoren en iedereen die nog meer bij sc Heerenveen betrokken is. Wij zijn heel blij dat we op deze manier iets voor de club kunnen doen."

De basis voor het akkoord is het collectieve advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal).