Van Bergen twijfelgeval voor duel met Feyenoord

23 december 2020 14:00

Het is nog niet duidelijk of Mitchell van Bergen donderdag aan de aftrap staat wanneer sc Heerenveen het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord. De aanvaller viel zondag tegen Heracles Almelo geblesseerd uit en is daardoor een twijfelgeval. “Morgen gaan we bekijken of hij fit genoeg is om te starten”, aldus trainer Johnny Jansen.

01011970262256 DSC 8612
Trainer Johnny Jansen vorig seizoen in De Kuip

Wie de eventuele vervanger wordt van Van Bergen liet Jansen nog niet weten. “Hoe we het allemaal gaan invullen, zien jullie morgen.” Zeker is wel dat Pawel Bochniewicz niet in actie komt. De verdediger kreeg tegen Heracles Almelo een rode kaart en is voor één wedstrijd geschorst. Zijn plek wordt overgenomen door Ibrahim Dresevic. “De situatie waarin Ibrahim zit is wel een beetje te vergelijken met die van Daniel Høegh vorig seizoen. Daniel was altijd basisspeler, maar kwam op een gegeven moment op de bank door een blessure. Dat geldt voor Ibrahim precies hetzelfde.”

Dresevic startte bij de competitiestart tegen Willem II nog in de basis. “Toen speelde hij misschien wel zijn beste helft tot nu toe. Alleen raakte hij geblesseerd en verloor hij zijn plek aan Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz. Dat centrale duo doet het vervolgens heel erg goed en dus is het aan Ibrahim om weer terug te komen. Daarin kan hij nog wel een stap maken. Dus elke dag knokken en strijden om het niveau te halen dat gevraagd wordt. Wanneer Ibrahim gefocust is, durf ik te zeggen dat wij gewoon drie heel goede centrale verdedigers hebben.”  

Veel individuele kwaliteiten
Dan over de wedstrijd. Feyenoord bezet momenteel met 26 punten de vierde plaats in de eredivisie. Wat verwacht Jansen van het duel? “Feyenoord heeft gewoon een degelijke ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ze zijn een jaarlang ongeslagen geweest, dat zegt alles.” Toch ziet de oefenmeester wel kansen voor zijn ploeg. “Wij denken dat er ruimtes kunnen ontstaan in de countermomenten. Maar ook in het voetbal an sich. Vanuit daar zal heel veel beweging en dynamiek moeten komen op het veld. Ik hoop dat het echt een voetbalgevecht gaat worden. Dat we de strijd aangaan en een goede pot neer kunnen zetten.”