Zuur verlies in Sittard

02 februari 2020 16:55

Ondanks een vroege voorsprong ging sc Heerenveen zondagmiddag onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard. Beide ploegen creëerden weinig en hielden elkaar op een matig veld lange tijd in de tang. Een winnaar leek er dan ook niet te komen, totdat verdediger Sven Botman de bal ongelukkig in eigen doel werkte (2-1).

637050f9d1726.jpg

Met Filip Bednarek onder de lat in plaats van de licht geblesseerde eerste keus Warner Hahn kende sc Heerenveen in Sittard een goede start. Al na zes minuten kwamen de Friezen op voorsprong. Joey Veerman stak met een splijtende pass Mitchell van Bergen weg, die oog in oog met doelman Alexei Koselev rustig bleef (0-1).

Waar de eerste kans van sc Heerenveen meteen raak was, gold dat aan de andere kant voor Fortuna net zo. Rodney Kongolo legde na een kwartier spelen de bal per ongeluk panklaar voor Felix Passlack, die de stand weer in evenwicht bracht (1-1). Tot de rust deelden beide ploegen nog wat speldenprikjes uit. Het spel was niet groots, men hield vooral elkaar in bedwang.

Vuisten van Koselev
Ook in de tweede helft ging het spel gelijk op. Kansen waren wederom spaarzaam. Namens sc Heerenveen kwamen Jens Odgaard en Chidera Ejuke tot schoten, maar de Deen vond de vuisten van Koselev en de Nigeriaan de tribune. Bij de momenten dat Fortuna gevaarlijk werd, konden de Friezen rekenen op Bednarek, die in Sittard zijn officiële debuut maakte.

Pech hadden Bednarek en Botman een kwartier voor tijd. Nadat de doelman redde op een inzet van Branislav Ninaj, belandde de bal via de verdediger van sc Heerenveen alsnog in het net (2-1). In het restant probeerde men nog een gelijkmaker te forceren. Die leek in de extra tijd nog te vallen, maar invaller Runar Espejord raakte in kansrijke positie slechts de paal.

Fortuna Sittard - sc Heerenveen 2-1 (1-1). 6. Van Bergen 0-1, 15. Passlack 1-1, 74. Botman (e.d.) 2-1. Gele kaarten: Dammers, Ciss, Karjalainen (Fortuna Sittard), Van Rhijn, Dresevic (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (72. Bruijn), Faik (81. Halilovic), Veerman; Van Bergen, Odgaard (72. Espejord), Ejuke.