Club zit niet stil en geeft zuidomloop nieuwe look

08 februari 2021 10:05

Hoewel nog niet duidelijk is wanneer supporters weer het stadion in mogen, werkt sc Heerenveen achter de schermen alvast toe naar dit glorieuze moment. De club gaf de omloop op de zuidtribune een flinke metamorfose, in samenwerking met supportersvereniging FeanFan en cateraar Blaauw Evenementenservice.

22012021270048 DSC 2223

Het is alweer bijna vijf maanden geleden dat er voor het laatst publiek bij was. De laatste keer was het thuisduel met VVV-Venlo op zaterdag 26 september. Sindsdien moeten de spelers het doen zonder supporters, supporters zonder wedstrijdbezoek en Blaauw Evenementenservice zonder inkomsten. "We verdienen op dit moment weinig", zegt Anne Hatzmann van de cateraar uit Bakkeveen. "Het is een zware periode, maar dat geldt voor de hele horecabranche en iedereen in het algemeen."

Moderne sfeerverlichting
Maar treuren en achteroverleunen deed Blaauw niet. De zuidomloop werd aangepakt, waardoor de evenementenservice de voorbije maanden meer leek op een klusbedrijf. Er werd niet getapt, maar getapet en ook het woord sauzen kreeg een andere betekenis. De muren werden voorzien van een nieuwe verflaag, de bars kregen een frisse look en op de ramen werd folie aangebracht met daarop clubhelden. De eyecatcher: moderne sfeerverlichting.

De zuidtribune is behalve het thuishonk van FeanFan ook de plek waar sinds dit seizoen het familievak zit. Ook daar speelde Blaauw op in. "We hebben een gamewand gemaakt", zegt Hatzmann. "Met twee consoles waarop kinderen voor en na de wedstrijd tegen elkaar FIFA kunnen spelen. De club is nog bezig met een pannakooi. Het wordt op de omloop geen speelparadijs, maar we zoeken de juiste balans waarbij iedereen zich thuis kan voelen."

Best bijzonder: investeren tijdens een periode zonder inkomsten, met bovendien amper zicht op perspectief. "Deze opknapbeurt stond al op de planning", verklaart Hatzmann. "De noordomloop hadden we al aangepakt, samen met Nieuw Noord en sc Heerenveen. Zoiets wilden we ook op de zuidtribune. Samen met FeanFan en de club hebben we er een gezellige en sfeervolle ruimte van gemaakt. We kijken er enorm naar uit om hier weer samen te komen."