Dit zijn de nieuwe e-sporters van sc Heerenveen

14 oktober 2021 10:37

sc Heerenveen heeft donderdag de opvolgers gepresenteerd van e-sporters Niels Krist en Floris Jorna. Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser vertegenwoordigen de Friese club in de eDivisie, die eind oktober weer van start gaat. Het drietal wordt begeleid door een oude bekende.


Helemaal afscheid nemen doet ie niet: als teammanager blijft Niels Krist verbonden aan het e-sportsteam van sc Heerenveen. De controller is wel verleden tijd voor hem. Die is in het nieuwe eDivisieseizoen in handen van Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser.

DSC 2449
Het nieuwe e-sportsteam van sc Heerenveen. V.l.n.r.: Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser.


Dennis van Beek
Dennis van Beek (19) komt uit Cothen en studeert aan het Sport College in Utrecht. Hij is scheidsrechter bij de KNVB en is ook buiten de lijnen (lees: achter de PlayStation) veel met voetbal bezig. Zo behaalde Dennis met FIFA de kwartfinales van de eClub World Cup en deed hij ervaring op bij e-sportsteam ECV.

Tygo van Splunteren
Tygo van Splunteren (19) woont in Zutphen en studeert commerciële economie. Hij voetbalt in het eerste elftal van Be Quick Zutphen en gaat dat combineren met een plek in het e-sportsteam van sc Heerenveen.

Koen Visser
Koen Visser (18) is een echte Fries. De Dokkumer rondde deze zomer zijn vwo-opleiding af en is een groot voetballiefhebber: hij voetbalt bij Be Quick Dokkum en slijt veel uurtjes achter de PlayStation. Regelmatig sluit Koen het weekend af met een 30-0 zege.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door eSports sc Heerenveen (@esports_scheerenveen)


Nieuwe eDivisieseizoen

Het nieuwe eDivisieseizoen barst op dinsdag 9 november los. De opzet verschilt van vorige edities. De e-sportsteams nemen het alleen nog maar via de PlayStation 5 tegen elkaar op. De laatste wedstrijden van de competitie worden gespeeld in december.