Fans welkom tegen PEC: zo wordt het duel georganiseerd

15 april 2021 14:20

Het kabinet heeft vorige week het duel met PEC Zwolle op zaterdag 24 april aangewezen als testevenement waarbij weer publiek welkom is (aftrap: 16.30 uur). Bij deze pilot van de overheid mogen 3.400 supporters naar binnen. In aanmerking hiervoor komen eerst alleen seizoenkaarthouders, die voor binnenkomst via een app een negatieve coronatestuitslag moeten kunnen laten zien.

12092020266577 FPH 9933 (1)


Dit eredivisieseizoen speelde sc Heerenveen thuis alleen tegen Willem II en VVV-Venlo met een beperkt aantal supporters op de tribunes. Net als toen streeft de club ook nu naar een zo eerlijk mogelijke verdeling van de beschikbare plaatsen. Daarbij kan helaas geen rekening worden gehouden met prijscategorieën en originele zit- of staanplekken van alle seizoenkaarten.

Zes maanden na VVV-thuis mogen er weer fans naar binnen. Het duel met PEC wordt coronaproof georganiseerd: supporters houden 1,5 meter afstand, dragen een mondkapje (mag af op de zitplaats) en houden zich aan de coronabasisregels. Belangrijk: het duel is een pilot van de overheid. Kijk voordat je een kaart claimt op testenvoortoegang.nl.

Ticketverdeling
Van alle seizoenkaarthouders heeft het overgrote deel dit seizoen minimaal één competitiewedstrijd van sc Heerenveen bezocht. 2.156 seizoenkaarthouders zijn dit seizoen (nog) niet bij een thuisduel geweest (groep 1). Zij krijgen tegen PEC als eersten de mogelijkheid een ticket te reserveren: vanaf donderdag 15 april kunnen zij een van de 3.400 tribuneplekken claimen.

Seizoenkaarthouders die dit seizoen één keer bij een wedstrijd zijn geweest (groep 2), kunnen vanaf zondag 18 april een ticket claimen. Als er op woensdag 21 april nog plaatsen beschikbaar zijn, komen degenen die bij Willem II- en VVV-thuis waren in aanmerking voor een kaart (groep 3). Belangrijk: het e-ticket dat je krijgt is jouw toegangsbewijs en bepaalt waar je zit (en niet jouw seizoenkaart).

Sneltest inplannen
Maar met alleen een e-ticket ben je er nog niet. Om binnen te komen, moet je binnen 40 uur voor aanvang van de wedstrijd negatief zijn getest. Via testenvoortoegang.nl regel je een gratis sneltest bij een van de teststraten van Stichting Open Nederland. Op dezelfde website vind je een overzicht van alle locaties. Daartussen staat niet Heerenveen.

In het Noorden staan alleen in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en later Assen testlocaties van Stichting Open Nederland. De KNVB, de gemeente Heerenveen en sc Heerenveen hebben er de afgelopen dagen alles aan gedaan om ook Heerenveen op de lijst met testlocaties te krijgen, maar dit bleek nu (nog) niet mogelijk bij Stichting Open Nederland.

Testbewijs, legitimatie en e-ticket
Na het testen ontvang je binnen een uur een e-mail met de uitslag. Als je positief bent getest, wordt er telefonisch contact met je opgenomen door de GGD. Negatief? Dan ontvang je een e-mail met een code. Deze code vul je in in de app CoronaCheck (de corona-app van de overheid). De app maakt er een QR-code van. Dit is jouw testbewijs.

Alleen met een negatieve coronatestuitslag via testenvoortoegang.nl krijg je toegang tot de wedstrijd tegen PEC. Ook wanneer je al bent gevaccineerd is testen verplicht. Jouw testbewijs – de QR-code in de app CoronaCheck – laat je zien bij de ingang van het Abe Lenstra stadion, samen met een legitimatiebewijs en het e-ticket dat je van sc Heerenveen hebt ontvangen.

Voor vragen over de testprocedure verwijzen we je naar testenvoortoegang.nl. Voor wedstrijdgerelateerde vragen kijk je op deze pagina of stuur je een e-mail naar supportersservice@sc-heerenveen.nl. Zakelijke relaties kunnen contact opnemen met sc Heerenveen via ossh@sc-heerenveen.nl. We doen ons best jou zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.