Friese veerkracht levert drie punten op

21 november 2021 17:15

sc Heerenveen heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan een vrij bizar duel met Willem II. In een stil en leeg Abe Lenstra stadion incasseerde de thuisclub al vroeg rood en kwam het twintig minuten voor het einde op achterstand. Over en uit? Nee. De tien van Johnny Jansen toonden veerkracht en zetten de wedstrijd in zes minuten volledig op z'n kop (2-1).

21112021285598 DSC 2463


Toen Ché Nunnely halverwege de tweede helft Willem II op voorsprong zette (0-1), werd de opdracht er voor sc Heerenveen niet gemakkelijker op. De thuisclub speelde al vijftig minuten lang met een man minder, na een vroege rode kaart (tweemaal geel) voor Anthony Musaba. Maar gek genoeg zette sc Heerenveen het duel daarna juist in een paar oogwenken naar zijn hand.

Vlak na de tegentreffer rondde Filip Stevanovic een counter, opgezet door Joey Veerman, bekwaam af (1-1) en knikte Nick Bakker de tien Friezen een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong (2-1). Toen de Tilburgers daarna ook rood zagen (twee keer geel voor Miquel Nelom) waren de rollen omgedraaid. Niet qua veldspel, want Willem II was dankzij het overtal al de ploeg met het meeste balbezit. Maar nu moest de Tricolores ineens in de achtervolging.

Eén keer was Willem II er dichtbij, maar met een fraaie reflex hield doelman Xavier Mous tien minuten voor het einde Driess Saddiki van scoren af. sc Heerenveen bleef in de slotfase vrij eenvoudig overeind en boekte een welkome overwinning. Over een week is het Abe Lenstra stadion opnieuw het decor: dan komt PSV op bezoek (aftrap: 16.45 uur).


Opstelling
: Mous; Van Ewijk, Dresevic, Bakker, Kaib (46. Woudenberg); Madsen (66. Kongolo), Halilovic, J. Veerman; Musaba, H. Veerman, Stevanovic (85. Al Hajj).