Henk Veerman keert terug in de basis tegen AFC

26 oktober 2021 15:29

Woensdagavond staat voor sc Heerenveen de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op het programma. In Amsterdam is tweededivisionist AFC de tegenstander. Johnny Jansen blikte dinsdagmiddag vooruit op het treffen en liet weten dat zijn ploeg op volle sterkte afreist naar de hoofdstad.

12082021281469 Jansen 6170


Vorige week werd de selectie van Jansen nog geteisterd door een griepgolf, maar tegen AFC kan de trainer weer beschikken over nagenoeg zijn gehele selectie. Wel liet Jansen weten nog zuinig te zijn met de jongens die terugkeren. Zo zullen Madsen, Van Beek en Stevanovic woensdagavond niet in de basis starten.

Wie dat wel doet is Henk Veerman. De spits werd tegen FC Utrecht nog gepasseerd maar krijgt in het bekerduel weer de voorkeur in de punt van de aanval. “We hebben samen een aantal beelden bekeken en besproken wat we van hem verwachten”, liet Jansen desgevraagd weten tijdens zijn perspraatje. “Het was een goed gesprek over de inhoud van het voetballen.”

Behalve in de spits start sc Heerenveen morgen met dezelfde basis als afgelopen weekend tegen FC Utrecht. Jansen daarover: “Ik vind dat we zelf de laatste tijd heel aardig voetballen. Tegen FC Utrecht nemen we na de gelijkmaker het heft in handen. Maar nu gaat het erom dat we het in de eindfase beter gaan uitspelen.”

Tegenstander AFC staat tweede in de tweede divisie en moet volgens Jansen dan ook niet onderschat worden. “Ze hebben gewoon een goede ploeg met veel oud-profspelers. Het zit degelijk in elkaar en ze hebben een goed idee van voetballen. Ik denk dat de top in de tweede divisie zich kan meten met de onderkant van de eerste divisie en dus zullen wij gewoon heel scherp moeten zijn.”