"Het is nog de vraag wie er allemaal bij zijn"

22 oktober 2021 16:52

Na de prima, maar verloren thuiswedstrijd tegen Ajax van vorige week gaat sc Heerenveen zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht (aftrap: 18.45 uur). In aanloop naar het duel kampt Johnny Jansen nog met de nodige vraagtekens, zo liet de oefenmeester vrijdag weten. "De griep heeft hier toegeslagen."

01011970284113 FEY DSC 9848


Van een ideale voorbereiding kan Jansen niet spreken. Liefst vijf van zijn spelers kregen deze week te maken met de griep. "Het is nog de vraag wie er allemaal bij zijn." En dus wordt het puzzelen voor het uitduel met FC Utrecht. Een van de twijfelgevallen is Sven van Beek. De verdediger miste dit seizoen – samen met Milan van Ewijk en Joey Veerman – nog geen minuut.

Veel individuele klasse
Welke elf spelers er aan de aftrap staan in de Galgenwaard heeft Jansen nog niet duidelijk. De tegenstander staat al wel vast. FC Utrecht staat op een fraaie derde plek. De Domstedelingen wonnen knap bij Ajax (0-1), maar liepen afgelopen weekend tegen een flinke nederlaag aan in Alkmaar (5-1).

"Utrecht heeft een heel goed team", zegt Jansen. "Ze hebben veel individuele klasse. 't Is voor ons even afwachten hoe ze precies gaan spelen. Ze variëren nog wel eens en beschikken over een brede, kwalitatief sterke selectie. In ieder geval zullen ze tegen ons graag de bal willen hebben. We hebben ons eigen plan klaar."