Jansen blikt vooruit op 'Willem II': De Jong twijfelgeval

12 maart 2021 18:20

Het is nog onzeker of Siem de Jong zaterdag mee kan doen in de uitwedstrijd tegen Willem II (aftrap: 16.30 uur). Dat liet trainer Johnny Jansen vrijdagmiddag weten bij het gebruikelijke persmoment. Logischerwijs kwam tijdens het vragenhalfuurtje ook het vertrek van technisch manager Gerry Hamstra ter sprake.

JJ Training III

Het was ook voor Jansen een bewogen week geweest, vertelde de trainer desgevraagd aan de voornamelijk digitaal aanwezige journalisten. Dinsdag maakte sc Heerenveen bekend dat de club en Hamstra na een dienstverband van bijna vijf jaar uit elkaar gingen. "Dat zijn geen leuke dingen. Het zorgt voor onrust en daar zit niemand op te wachten. Het is voor iedereen vervelend, maar voor mij, de staf en de spelers geldt: focus op de volgende wedstrijd."

Die volgende wedstrijd vindt zaterdag plaats: uit bij Willem II. De Tilburgers kennen tot op heden een tegenvallend seizoen. Waar de Tricolores vorig jaar nog als vijfde eindigden, vindt de ploeg van trainer Zeljko Petrovic zichzelf nu na 25 speelronden terug op plek zestien. "Zoals Zeljko zelf al zei: ze zijn bezig met punten binnen sprokkelen. Daar zullen ze elke week alles aan gaan doen. Bij Twente lukte dat vorige week (1-1, red.) en voor een punt of meer zullen ze tegen ons opnieuw gaan."

Interessant duel
Uiteraard heeft Jansen en zijn staf de aankomende tegenstander bestudeerd. "Ze willen de boel graag compact houden en kiezen snel voor de lange bal. Wellicht heeft hun positie op de ranglijst daar mee te maken, maar daar hebben ze de spelers ook wel voor. Met Nunnely, Trésor en Pavlidis hebben ze snelheid, vaardigheid en een goeie spits in huis. Ze hebben diepgang met hun backs en poetsers op het middenveld. Het wordt interessant: zij willen overleven, wij willen meedoen om de play-offs."