Jansen: Henk Veerman keert terug, basisplek Van Ottele

07 mei 2021 15:15

Een kleine week na zijn officiële debuut mag Syb van Ottele zich zaterdag opmaken voor zijn eerste basisplek. Op bezoek bij PSV viel de negentienjarige Nijmegenaar nog in, tegen FC Utrecht staat ie aan de aftrap, zo liet trainer Johnny Jansen vrijdag weten bij het persmoment. "Syb heeft de afgelopen tijd mooie stappen gezet en wordt daarvoor nu beloond."

27012021272252 DSC 3359


Een speciaal moment voor Van Ottele, toen zondag op bezoek bij PSV in de 69e minuut het bord met rugnummer 42 omhoog ging. Hij en zijn ploeggenoten speelden gelijk tegen de nummer twee van de eredivisie (2-2). Er zijn mindere plekken en duels denkbaar om te debuteren. Lang te wachten op een vervolg hoeft Van Ottele niet, mede dankzij de schorsing van Rodney Kongolo. "Syb gaat op het middenveld spelen", verklapte Jansen alvast. "Hij kan daar prima uit de voeten. Syb is een goede passer en klopt al een tijdje op de deur."

Ook goed nieuws had Jansen te melden over zijn aanvoerder, Henk Veerman. De clubtopscorer keert tegen FC Utrecht terug in de wedstrijdselectie. "Maar hij start nog niet", zei Jansen. "Henk voelt zich oké, maar is er toch eventjes uit geweest. Dat doet wel wat met je." Of Joey Veerman er weer bij is, is nog afwachten. "Joey is een vraagteken. Zijn waarden waren nog niet goed. We hopen dat ie voor de wedstrijd weer bij de selectie mag aansluiten."

Alle vertrouwen
Nog drie wedstrijden en dan zit de competitie erop. sc Heerenveen gaat voor een mooi slot, zo zei Jansen. "We willen de lijn vanuit PSV-uit doortrekken. We hebben nog alles om voor te spelen en willen de laatste drie duels winnen. Dan hebben we er alles aan gedaan in de strijd om de play-offs. Het wordt lastig zat tegen Utrecht met hun opkomende backs en naar binnen trekkende buitenspelers, maar ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat."