Jansen: "Ik ben tevreden over het teamgebeuren"

22 januari 2021 21:00

Drie dagen na het bereiken van de kwartfinales in de TOTO KNVB Beker staat voor sc Heerenveen zaterdag het volgende duel alweer op de agenda: Heracles Almelo-uit (aftrap: 21.00 uur). De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op, maar de pijntjes binnen de selectie zijn te overzien. Dat zei trainer Johnny Jansen vrijdag tijdens het gebruikelijke persmoment.

FPH1962

In een bomvol programma bevindt sc Heerenveen zich, net als alle andere eredivisieclubs. De ploeg van Jansen maken zich op voor het vijfde duel binnen 21 dagen. Wat betekent dat voor de fysieke fitheid van zijn spelers? "Het is anders dan anders natuurlijk, maar qua pijntjes valt het reusachtig mee. Iedereen is erbij, mits corona nog om de hoek komt kijken."

Meer kansen creëren
Met het bekersucces van woensdag op bezoek bij FC Emmen – sc Heerenveen voegde zich bij de laatste acht – stapte zijn ploeg weer eens met een grote glimlach van het veld. "Natuurlijk moet het voetballend nog beter, maar knokken deden we wel. We creëren ook wel kansen, maar nog te weinig. In balbezit moeten we groeien, maar ik ben tevreden over het teamgebeuren."

Ook de invalbeurt van Benjamin Nygren – maker van de 1-1 – kon Jansen bekoren. De Zweed was drie dagen eerder tegen VVV als invaller ook al trefzeker en dus belangrijk. "Hij gaat starten", verklapte Jansen vast. "Benji en Arjen (van der Heide, red.) kunnen elkaar mooi afwisselen deze periode. Ze zijn jong en maken door te concurreren elkaar beter."

Goed en degelijk
Met Nygren vanaf de aftrap zal sc Heerenveen de overwinning op FC Emmen een goed vervolg willen geven in Almelo. Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd tegen Heracles verloren (1-2). "Het is een goed en degelijk elftal", zei Jansen. "Ze hebben goede spelers en kunnen aantreden in verschillende systemen. Het wordt lastig, maar ik heb vertrouwen in een goed resultaat."