Jansen kijkt uit naar hervatting: "Je merkt dat het leeft"

10 september 2021 17:22

Na het sluiten van de transfermarkt en de interlandperiode hervat sc Heerenveen zondag de competitie op bezoek bij FC Groningen (aftrap: 14.30 uur). Beide selecties ondergingen op de slotdag van de transferwindow nog wijzigingen: met name de oosterburen waren zeer actief. Wat verwacht trainer Johnny Jansen van de Derby van het Noorden?

JJ


Exact zeven weken geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in het Drentse Rolde. In een vriendschappelijk duel bleek FC Groningen over 120 minuten de sterkste (2-1). Wat die informatie en kennis nu nog waard is, moet zondag blijken. De selectie van FC Groningen is ten opzichte van toen nogal gewijzigd.

"Het is afwachten wie er bij hen aan de aftrap zullen staan", zei Jansen. "Er zijn belangrijke jongens vertrokken, maar ze hebben vervangers aangetrokken. Of die zullen spelen, weten we niet. We gaan ervan uit dat hun spelopvatting dezelfde zal zijn."

Dynamiek en variatie
Hoe die eruitziet volgens Jansen? "Ze spelen met veel dynamiek aan de zijkanten. De backs werken heel intensief samen met buitenspelers. Ze wisselen daarin heel veel af. Ook hebben ze veel variatie op het middenveld met doorschuivende mensen. Ze voetballen met een duidelijk plan."

Dan zijn eigen ploeg. De opstelling geeft Jansen nog niet prijs. In ieder geval kan de oefenmeester nog niet beschikken over Rami Kaib. Verder is iedereen nagenoeg fit. Jansen ziet de concurrentiestrijd binnen zijn selectie toenemen. "En dat is goed. Er hangt een goed sfeertje: we maken elkaar beter."

Uitverkocht uitvak
Na twee weken zonder eredivisievoetbal kijkt Jansen uit naar de hervatting. Hij krijgt met FC Groningen-uit meteen een interessant affiche. "Dit zijn de leukere wedstrijden. Je merkt op het stadion dat het leeft. Het uitvak was ook heel snel uitverkocht. Dat zegt genoeg. Hopelijk bezorgen we hen en onszelf een mooie middag."