Jansen kijkt uit naar seizoensopener: "Onwijs veel zin in"

12 augustus 2021 14:52

Na bijna zeven weken voorbereiding is het vrijdag eindelijk zover. Op bezoek bij promovendus Go Ahead Eagles begint sc Heerenveen aan een nieuw eredivisieseizoen. Bij het persmoment in aanloop naar de ouverture zegt trainer Johnny Jansen donderdag vooral erg benieuwd te zijn: naar zijn ploeg, de vorm en de chemie met het uitvak.

12082021281474 Jansen 6172


Heeft sc Heerenveen nu een goede of mindere voorbereiding achter de rug? Dat moet vrijdag blijken. Dan gaat het na zes en een halve oefenwedstrijd – drie zeges, één gelijkspel, twee nederlagen en een halverwege gestaakt duel – tegen Go Ahead in Deventer eindelijk weer om het echie.

Een open deur waarschijnlijk, maar heeft Jansen er zin in? "Ja, natuurlijk. Hier kijken we al weken ontzettend naar uit. Het gaat nu eindelijk echt ergens om, je speelt weer ergens voor. Hier doe je het voor. En ook nog eens in een behoorlijk gevuld stadion. Ja, we hebben er onwijs veel zin in."

Terug van weggeweest
Als nummer twee van de eerste divisie promoveerde Go Ahead afgelopen seizoen naar de eredivisie. Na vier jaar een treetje lager, komt Kowet weer uit op het hoogste niveau. Het is niet de enige comeback die vrijdag in De Adelaarshorst wordt gevierd: ook duizenden supporters keren weer terug.

En dat krijgt Jansen nu al mee, dat er weer publiek bij is. "We fietsten deze week naar het trainingsveld, toen twee supporters riepen: 'We zijn er vrijdag bij, hoor!' Ja, dat is mooi. Het leeft. Dat voel en merk je aan alles. Bij het stadion en het trainingscomplex wensen de mensen je al succes."

De laatste keer dat sc Heerenveen in de eredivisie met supporters op de tribunes speelde, is bijna vier maanden geleden. Hoe gaat dat zijn? "Dat moet elke speler een boost geven. Voor corona werden we bij uitwedstrijden altijd gesteund door een mega-enthousiast uitvak. Ik hoorde dat alle kaarten snel waren verkocht. Dat belooft veel goeds."

Frank en vrij
Go Ahead is 'nieuw' in de eredivisie, maar Jansen geeft aan een goed beeld te hebben van de komende tegenstander. "Ze zullen op de aanval spelen, gesteund door hun fanatieke aanhang. Enthousiast, frank en vrij, met veel beweging en dynamiek. Daar moeten we bestand tegen zijn. Ik ben benieuwd hoe we daarmee om gaan."