Jansen mist tegen PEC ook De Jong en Stevanovic

01 oktober 2021 15:49

sc Heerenveen moet het zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle doen zonder Siem de Jong en Filip Stevanovic. Beide spelers vielen uit in de thuiswedstrijd tegen FC Twente en zijn niet op tijd fit. Dat en meer vertelde trainer Johnny Jansen vrijdag bij het persmoment.

01102021283839 DSC 1666


Het zijn tegenvallers twee en drie deze week voor Jansen: eerder zag de oefenmeester zijn eerste keeper en aanvoerder Erwin Mulder voor langere tijd wegvallen. "Een aderlating. Erwin vervult een belangrijke rol in de groep en het elftal. Maar gelukkig hebben we nog een uitstekende doelman in de gelederen: Xavier gaat spelen."

Behalve onder de lat moet Jansen op nog een plek gedwongen zijn elftal wijzigen. Tegen FC Twente viel De Jong uit. "De wedstrijd tegen PEC komt voor hem te vroeg", zei Jansen. Datzelfde geldt voor Filip Stevanovic, die als invaller in de slotfase de strijd moest staken.

Over de tegenstander
Na twee nederlagen op rij – uit bij Feyenoord en thuis tegen FC Twente – hoopt sc Heerenveen die lijn bij PEC Zwolle een halt toe te roepen. De Blauwvingers staan momenteel laatste, maar dat zegt niets, volgens Jansen. "Ze kunnen heel aardig voetballen, maar het stokt vaak in en rondom het zestienmetergebied."

Jansen en zijn staf hebben PEC uiteraard uitvoerig bekeken. Het plan ligt klaar. "Van FC Utrecht verliezen ze ruim (5-1, red.), maar de eerste zestig minuten voetballen ze gewoon mee en zijn ze minstens gelijkwaardig. Zo'n uitslag zegt niet alles. We weten waar ze goed in zijn en waar voor ons kansen liggen. We zijn er klaar voor."