Jansen over RKC-uit: "We moeten waakzaam zijn"

20 november 2020 18:13

sc Heerenveen hervat zondagmiddag de competitie op bezoek bij RKC Waalwijk (aftrap: 16.45 uur). Bij het persmoment gaf trainer Johnny Jansen vrijdag aan over een nagenoeg fitte selectie te beschikken, ijs en weder dienende. "De coronatestuitslagen ontvangen we morgen, maar iedereen voelt zich in elk geval fit."

65523c78cb51e.jpg

Voordat het in de perszaal over voetbal ging, sprak Jansen eerst over de reorganisatie binnen de club. Nieuws dat dinsdag bekend werd gemaakt. "Dat gaat je niet in de koude kleren zitten", zei de oefenmeester, die al jaren rondloopt in het Abe Lenstra stadion. "Je kent de mensen. Je weet dat er intern iets aan zit te komen en dat het financieel gezien nodig is, maar dat verzacht zo'n ingrijpend besluit uiteraard niet. Ontzettend vervelend voor degenen die het betreft."

Beter verdedigen
Dan over voetbal. Of eigenlijk corona. Als de uitslagen negatief zijn – wat positief zou zijn – stuurt Jansen tegen RKC dezelfde elf spelers de wei in die ook tegen AZ aan de aftrap stonden. Het duel met de Alkmaarders was voor sc Heerenveen de laatste beproeving, voordat de internationals uitvlogen. "Alweer even geleden, maar van dat duel moeten we wel leren", zei Jansen over de 3-0 thuisnederlaag. "Wat?" Met een knipoog en gemeend: "Beter verdedigen."

Beter verdedigen dus. En wat vraagt Jansen nog meer van zijn ploeg? "Goed zijn in balbezit. RKC is geen AZ, maar ze spelen ook zeker goede wedstrijden, bijvoorbeeld tegen Feyenoord (2-2, red.). Zoiets komt je niet aanvliegen. Ze hebben weliswaar niet veel punten en scoren weinig, maar hebben zeker een idee van voetballen. We moeten tegen RKC waakzaam zijn, onze afspraken nakomen en scherpte tonen. Dan moet het goedkomen."