Jansen: "Vitesse is meer dan Bazoer en Tannane"

05 februari 2021 14:48

sc Heerenveen en Vitesse staan zaterdagmiddag tegenover elkaar in een leeg en misschien wel wit Abe Lenstra stadion. De wedstrijd werd vrijdag vanwege de weersvoorspelling vervroegd naar 16.30 uur (in plaats van 21.00). "Het duel vanwege sneeuwval moeten staken is niks, dus eerder aftrappen is een prima besluit", zei trainer Johnny Jansen tijdens zijn vooruitblik.

27012021272252 DSC 3359

Na vier weken had de selectie van sc Heerenveen weer eens een volle week om zich voor te bereiden op het volgende duel. "Je speelt het liefst wedstrijden, maar weer eens relatief rustig toewerken naar een duel is ook wel weer fijn", zei Jansen. "Het is even minder hectisch en je hebt meer tijd om je tijdens de voorbereiding op specifieke punten te richten. Het was een drukke en pittige maand, maar fysiek gezien zijn we er goed uitgekomen."

Jansen beschikt tegen Vitesse over een volledig fitte groep, ijs en corona dienende. "Tegen Vitesse willen we weer een stap zetten", vertelde Jansen. "We moeten eerder en beter herkennen wat er op het veld gebeurt. We hebben een elftal dat in ontwikkeling is en spelers die in ontwikkeling zijn, maar tegelijkertijd moeten we presteren. Zo'n proces verloopt soms heel goed, zoals tegen Feyenoord, en soms iets minder, zoals uit bij FC Twente. We hebben tijd nodig. Dat is geen excuus, want we moeten en willen door."

Gedurfd voetbal
Met Vitesse treft sc Heerenveen een van de verrassingen van de eredivisie. De Arnhemmers staan op de derde plaats, achter koploper Ajax en runner-up PSV. "Ze voetballen goed en behalen mooie resultaten. Niet voor niets staan ze zo hoog. Het gaat veel over Bazoer en Tannane, maar Vitesse is meer dan die twee. Ze spelen gedurfd voetbal. Tegelijkertijd biedt hun manier van spelen een tegenstander kansen, bijvoorbeeld in de omschakeling. Op die momenten zullen wij extra scherp moeten zijn."