Jansen zit met vraagtekens en mist beide Rami's tegen AZ

27 augustus 2021 16:58

Hoewel sc Heerenveen zich qua punten geen betere start kan wensen – zes punten uit twee duels – kampt Johnny Jansen in aanloop naar AZ-thuis met de nodige hoofdbrekens. De oefenmeester kan zondag in ieder geval niet beschikken over Rami Hajal, Rami Kaib en Mitchell van Bergen. Daarnaast zijn er nog enkele twijfelgevallen, gaf Jansen vrijdag aan bij het persmoment.

12082021281478 Jansen 6157


Een week geleden speelde hij nog negentig minuten tegen RKC Waalwijk, maar deze week bleek dat Kaib rondliep met een gebroken kaak. Hoogstwaarschijnlijk al opgelopen op een training voorafgaand aan het duel met RKC. "Die zijn we vijf tot zes weken kwijt", zei Jansen.

En dus mag Lucas Woudenberg tegen AZ hopen op een basisplaats. De linksachter – zelf pas hersteld van een kwetsuur – maakte tegen RKC zijn rentree. "Lucas is fit. Sowieso is Lucas een fitte jongen. Hij kan weer aan de bak. Moet ook, want de spoeling is op het moment eventjes dun."

Vraagtekens
Kaib is niet de enige die zondag ontbreekt. Ook Hajal moet noodgedwongen verstek laten gaan. Van Bergen is er niet bij, in afwachting van een aanstaande transfer. En dan is er ook nog een aantal vraagtekens, onder wie Ibrahim Dresevic en Arjen van der Heide.

Er ligt een puzzel voor Jansen. "Het is nu nog lastig om aan te geven hoe we het gaan doen zondag", zei Jansen. "Er zijn nog veel onzekerheden. We hebben uiteraard een strijdplan, maar voor de exacte uitvoering ben je soms afhankelijk over wie je wel en niet kunt beschikken."

Een hele kluif
Dan over de tegenstander. AZ kwam donderdag nog in actie, in de Europa League-kwalificatie tegen Celtic. De Alkmaarders wonnen (2-1), maar dat was na de 2-0 nederlaag in Schotland niet genoeg. "Dat wordt een pittige pot", blikte Jansen vooruit. "Ze kunnen fantastisch voetballen en creëren veel kansen. Het wordt een hele kluif."