Jeugdoverzicht: O18 wint en O12 doet historie herleven

29 november 2021 12:25

Een bomvol programma voor de jeugdacademie van sc Heerenveen afgelopen weekend. Elk team kwam in actie en dat ging in de meeste gevallen goed: vijf Friese overwinningen vielen er te noteren, met die van Onder 12 als het meest in het oog springende. Een overzicht.

Kwkh34l0


Onder 21
Een doelpunt van de IJslandse spits Björn Bogi Gudnason was zaterdag goed voor drie punten op bezoek bij NAC Breda (2-3). Onder 21 boekte in Brabant de tweede zege van het seizoen. Stanislav Shopov en Ian Beelen maakten de andere twee Friese doelpunten.

Onder 18
Onder 18 boekte zaterdag thuis een belangrijke zege op concurrent FC Utrecht (2-0). Door de zege vergrootten de Friezen de afstand met de onderste drie ploegen. Daniël Meijers en Nigel Marengo namen de doelpuntenproductie voor hun rekening.


Onder 17
Een zeer doelpuntrijk treffen met PSV eindigde voor Onder 17 zaterdag in een 4-8 nederlaag, maar dat was niet het enige opvallende. Alle vier de Friese doelpunten werden gescoord door Thom Faber.

Onder 15
Onder 15 leek zaterdag op weg naar een eenvoudige zege, maar het had nog heel wat voeten in de aarde. Op bezoek bij Helmond Sport kwamen de Friezen vroeg op voorsprong dankzij goals van Jesse Hellinga en Tijn van Vliet. Maar de Brabanders trokken in de tweede helft de stand weer gelijk. Toch gingen de punten mee naar Fryslân: een laat doelpunt van opnieuw Jesse bezorgde de ploeg van trainer Emiel Kramer de overwinning (2-3).

Onder 14
Onder 14 kende een moeizame zaterdagochtend in Almere: City was een maatje te groot voor de ploeg van coach Joey van den Berg (5-1).

Onder 13
Onder 13 en FC Twente/Heracles Academie hielden elkaar zaterdag op Sportpark Skoatterwâld lang in evenwicht, maar na rust brak de thuisclub de ban. Rayen Gtari zette de Friezen op voorsprong (1-0) en daarna nog een keer (2-1). Met een fantastisch schot van afstand besliste Jelmar Bolt de wedstrijd (3-1).

Onder 12
Een mooie affiche stond er zaterdag op het programma voor Onder 12: Ajax kwam op bezoek in Nieuwehorne. De twee wedstrijden (ook wel twingames) waren erg spannend. Opgeteld trokken de Friezen aan het langste eind (6-5). De eindstand deed automatisch denken aan een historisch duel uit het verleden met de Amsterdammers: in 1950 won Heerenveen, met onder meer Abe Lenstra, met dezelfde cijfers van Ajax.


Onder 11
Op bezoek bij SC Joure Onder 12 kende Onder 11 een lastige zaterdagochtend. De Jousters waren met 5-1 te sterk voor het team van trainer Mathijs van de Beld.