Jeugdoverzicht: Onder 21 verliest van koploper

22 november 2021 11:58

Net als het eerste elftal kwam ook de jeugdacademie van sc Heerenveen dit weekeinde in actie. En dat ging gepaard met uiteenlopende resultaten: drie zeges, drie nederlagen en één gelijkspel. Een overzicht.

Kwag9yjj


Onder 21
Onder 21 is er zaterdag niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Menno van Dam kwam na ruim een halfuur spelen op voorsprong tegen koploper Almere City (2-1), maar kon dat niet vasthouden (2-4).


Onder 18
Onder 18 wist vrijdag wel de punten in Heerenveen te houden. De ploeg van trainer Niek Westra werd geholpen door een vroege rode kaart voor Sparta Rotterdam. Gemakkelijk ging het niet tegen de tien Spartanen: in de slotfase pas namen de Friezen afstand (3-0).

Onder 17
Een duel tussen twee middenmoters, maar de verhoudingen tussen Onder 17 en Feyenoord lagen in het eerste halfuur qua score ver uit elkaar. De Rotterdammers waren toen al uitgelopen naar een 0-3 voorsprong. In de tweede helft deed Hylke Priem wat terug, maar verder dan dat kwamen de Friezen niet (1-3).

Onder 15
Vanwege het drukke speelschema op Sportpark Skoatterwâld was Onder 15 uitgeweken naar Nieuwehorne. Op het terrein van Udiros was FC Twente/Heracles Academie de tegenstander. Gescoord werd er niet (0-0).

Onder 13
Een zware wedstrijd op papier voor Onder 13 en dat bleek ook zo in de praktijk. Ajax was in Amsterdam een maat te groot voor het team van Jeffrey Mast (8-1). Djeraldo van der Meer redde de Friese eer.

Onder 12
Derbyday voor Onder 12: de ploeg van Nick Kuiper ging op bezoek bij FC Groningen. De Friezen wonnen de twingames. Over twee wedstrijden was sc Heerenveen met 10-16 te sterk.

Onder 11
Tot slot Onder 11. De jongste talenten van sc Heerenveen waren thuis te sterk voor Zeerobben (10-4).