Jeugduitslagen: Onder 21 wint van FC Groningen

27 september 2021 10:30

Voor zes jeugdteams stond er afgelopen weekend weer een competitieronde op het programma. Onder 21 pakte in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen de eerste zege van het seizoen. Onder 15 haalde uit op bezoek bij De Graafschap. Een overzicht.

Ku2m4anc

Onder 21
Na drie nederlagen op rij ging O21 thuis op jacht naar eerherstel. Dat moest gebeuren tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen, dat tot dan toe nog al zijn wedstrijden had gewonnen. Aanvankelijk leek de ploeg van trainer Menno van Dam een zeer lastige middag te krijgen. Na 17 minuten spelen stond het namelijk al 0-2 voor de gasten.

Na bijna een halfuur spelen zorgde de IJslandse spits Björn Bogi Gudnason voor de aansluitingstreffer. Vlak na rust maakte aanvoerder Ian Beelen de verdiende gelijkmaker. O21 wilde meer en kreeg dat ook via een benutte strafschop van Djenahro Nunumete. Het slotakkoord was wederom voor Ian Beelen, hij besliste de wedstrijd 10 minuten voor tijd met zijn tweede goal van de wedstrijd (4-2). Aankomende zaterdag gaat O21 op bezoek bij NEC.

Onder 18
O18 kende een zeer lastige middag tegen AZ. De ploeg van trainer Niek Westra begon sterk aan de wedstrijd en creëerde de nodige mogelijkheden. Maar daar waar de thuisploeg de kansen liet liggen, was het AZ dat wel raad wist met de mogelijkheden die het kreeg. De Alkmaarders liepen uiteindelijk uit naar een ruime zege (0-4). Aankomend weekend gaat O18 op bezoek bij PSV. Een interessant duel, want de ploeg uit Eindhoven staat momenteel één punt boven de Friezen.

Onder 17
Voor O17 stond de lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. De ploeg van trainer Wilco Hellinga begon uitstekend aan het duel in Amsterdam. Dit resulteerde in de negende minuut in de 0-1 via een schot van Xavi Woudstra. Maar nog voor de rust kwam Ajax weer langszij. Na de thee werd de thuisclub sterker en dat resulteerde via Yoram Boerhout (vorig seizoen nog spelend voor sc Heerenveen) in de 2-1.

Via Dimitris Rallis (vrije trap) en schoten van Mads Alma en Xavi Woudstra was O17 nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer. Zaterdag staat er voor O17 wederom een uitwedstrijd op het programma, dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Utrecht.

(Bekijk hieronder een samenvatting van dit duel, gemaakt door Ajax TV)

Onder 15
O15 heeft zaterdag op bezoek bij De Graafschap hard uitgehaald. De mannen van trainer Emiel Kramer waren met 0-5 te sterk. Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Ruben Veer. Na de pauze liep de ploeg verder uit door doelpunten van Jesse Hellinga (2x), Noah Visbeen en andermaal Ruben Veer. Een ruime zege waarmee O15 zich in de top van de competitie nestelt. Aankomend weekend speelt O15 om 11.30 uur een thuiswedstrijd op Sportpark Skoatterwâld tegen ADO Den Haag.

Onder 14
O14 ging in een zeer doelpuntrijk duel onderuit tegen FC Emmen (5-4). Namens de Friezen zorgden Levy Egebot en Lars Bleeker voor de doelpunten. Hierdoor wacht de ploeg van trainer Joey van den Berg nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdag speelt O14 om 09.30 uur een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Onder 11
Onder 11 is zaterdag uitstekend aan de competitie begonnen. De mannen van trainer Mathijs van de Beld kenden geen genade tegen Workum O12 en wonnen met maar liefst 13-2. O11 speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Meppel O12.