Keren de Veermannen terug tegen PSV? "Ik hoop het"

30 april 2021 21:20

Kan trainer Johnny Jansen zondag op bezoek bij PSV weer een beroep doen op Henk en Joey Veerman? Dat is de vraag die vrijdagmiddag niet alleen leefde bij de pers, maar ook bij de oefenmeester zelf. "Het is spannend of ze erbij zijn: het hangt af van de laatste coronatestuitslagen."

FPH1919


Henk en Joey Veerman ontbraken bij het vorige duel van sc Heerenveen vanwege positieve coronatesten. Vanuit Volendam zagen zij hun ploeggenoten onderuit gaan tegen PEC Zwolle (0-2). Dat moet zondag – met of zonder Veermannen – beter, weet ook Jansen. "Tegen PEC hebben we het niet goed gedaan. De ruimtes waren te groot, het was niet compact genoeg. Natuurlijk mis je Henk en Joey: met hun specifieke kwaliteiten zijn zij het hele seizoen al belangrijk voor ons. Maar ook zonder hen hadden we het tegen PEC veel beter moeten doen."

Het plan ligt klaar
Dan moet het dus beter, maar heet de komende tegenstander PSV. "PSV is een sterke ploeg met alleen maar goede voetballers. Ze spelen met hoge backs en twee spitsen, waarvan eentje veel in de bal komt en de ander vaak wegtrekt. Ze proberen verzorgd voetbal te spelen en van achteruit op te bouwen. Moeilijk te bestrijden, maar dat biedt ook mogelijkheden. Ik verwacht niet dat wij meer de bal zullen hebben, dus ook vanuit de omschakeling zullen we scherp moeten zijn. Ik hoop dat ze erbij zijn, maar met of zonder Henk en Joey: ons plan ligt klaar."