Na derbyzege weer volledige focus op Feyenoord-thuis

21 december 2021 15:01

Twee dagen na de zege in de Friese derby ligt de focus in het Abe Lenstra stadion weer op de volgende wedstrijd. En die wordt woensdagavond thuis gespeeld tegen Feyenoord (18.45 uur). Trainer Johnny Jansen blikte tijdens het perspraatje vooruit op het laatste duel van dit kalenderjaar.

12082021281469 Jansen 6170


Op de vraag of hij flink had nagenoten op de zege van afgelopen weekend was Jansen duidelijk: “Ja, het was flink feest toen we zondagmiddag terugkwamen met de bus. Als staf hebben we nog een borreltje genomen en ook tegen de groep hebben we na afloop van de wedstrijd gezegd dat ze er even van moesten genieten. Er stond lading op de derby en als je het dan uiteindelijk zo kunt vieren met je supporters dan is dat wel heel erg mooi.”

Lang nagenieten is er door de midweekse speelronde echter niet bij. Feyenoord wacht. En volgens de oefenmeester is de gehele selectie inmiddels weer terug op aarde. “Ik moet zeggen dat ik geen moeite heb gehad om direct door te schakelen naar deze wedstrijd. En ik heb ook niet het gevoel dat dit in de staf of spelersgroep anders is. Wij leven altijd van wedstrijd naar wedstrijd en ook dit is weer een affiche waar we ons goed willen verkopen.”

Feyenoord kent een goed seizoen en staat na zeventien wedstrijden op een derde plaats in de Eredivisie. Eind september was de ploeg van trainer Arne Slot nog met 3-1 te sterk voor de Friezen. “Ze hebben dit seizoen laten zien gewoon goed te kunnen voetballen en spelen met een enorme drive. Wij willen aan de bal graag beter worden, maar als dat morgen niet kan zal het misschien wat opportunistischer moeten. Ik hoop echt op een hele mooie pot.”