Naar Fortuna-thuis? Neem de bezoekersinformatie door

17 september 2021 10:01

Zaterdagmiddag staat voor sc Heerenveen de derde thuiswedstrijd op het programma. Na RKC en AZ, komt deze keer Fortuna Sittard op bezoek (aftrap: 16.30 uur). Net als bij de voorgaande wedstrijden mag het Abe Lenstra stadion maximaal voor twee derde zijn gevuld. Kom niet voor verrassingen te staan en neem van tevoren de bezoekersinformatie door.

10012021269686 DSC 9136


Om de wedstrijd tegen Fortuna Sittard te bezoeken, neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart – er geldt vrije verkoop – en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee. Dit bewijs laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot het stadion te krijgen. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden voor wedstrijdbezoek in coronatijd vind je op deze pagina.

Bij de ingang
Om reisbewegingen in het stadion zoveel mogelijk te beperken, verzoeken we je de ingang te gebruiken die het dichtst bij jouw vak zit (of op jouw wedstrijdkaart staat vermeld). Hou wanneer je bij de ingang bent de CoronaCheck-app bij de hand en zorg dat ie up-to-date is om opstoppingen in de rij te voorkomen.

Tijdvakken
De toegangscontrole neemt door het scannen van het coronabewijs meer tijd in beslag dan normaal. Om de toegang zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken we weer met drie verschillende tijdvakken. Daarmee willen we rijen zoveel mogelijk voorkomen.

  • Vakken 410 t/m 418 en 424 t/m 429: tussen 15.00 en 15.45 uur
  • Vakken 16 t/m 23: tussen 15.30 en 16.15 uur
  • Vakken 7 t/m 15 (incl. staanvak) en 25 t/m vak 2: tussen 15.45 en 16.30 uur

Fean Plaza is gesloten
Beijk Catering houdt de deuren van Fryslân Fean Plaza en de carribien bar deze zaterdag nog dicht. De toiletten in het supportershome onder de oosttribune zijn wel te gebruiken. In de gracht worden extra cateringpunten gecreëerd.

Rookvrij stadion
Het is een hele tijd geleden dat we met zovelen weer een wedstrijd bezoeken van sc Heerenveen. Het kan daardoor zijn dat enkele regels stilletjes naar de achtergrond zijn verdwenen. Daarom herhalen we hier dat we in het Abe Lenstra stadion niet roken. Ook voor vuurwerk is geen plaats, net als discriminatie en racisme.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande artikel toch nog vragen hebben over het bezoek aan de wedstrijd tegen AZ, neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Supporters Service.