Naar RKC-thuis? Neem de bezoekersinfo door

16 augustus 2021 16:16

Na de overwinning in de seizoensopener op bezoek bij Go Ahead Eagles speelt sc Heerenveen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. RKC Waalwijk is de tegenstander in het Abe Lenstra stadion, die maximaal voor twee derde gevuld mag zijn (aftrap: 18.45 uur). Kom niet voor verrassingen te staan en neem van tevoren de bezoekersinformatie door.

14012021278980 DSC 0545


Bij de eredivisiewedstrijden in augustus mogen clubs maximaal twee derde van de stadioncapaciteit gebruiken, zo besloot het demissionair kabinet begin deze maand. Dat betekent voor sc Heerenveen dat de thuiswedstrijden tegen RKC en AZ worden georganiseerd met deze beperkende maatregel. Supporters hebben bij deze duels een coronabewijs nodig om binnen te komen.

Coronabewijs
Om de wedstrijd tegen RKC te bezoeken, neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart – er geldt vrije verkoop – en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee. Dit bewijs laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot de wedstrijd te krijgen. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. De toegangscontrole neemt meer tijd in beslag dan normaal: kom daarom op tijd naar het stadion. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden voor wedstrijdbezoek in coronatijd vind je op deze pagina.

Bereikbaarheid
Momenteel vinden werkzaamheden plaats aan de op- en afritten van de A32. Tot en met zondag zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen Centrum afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en P6 is rondom de wedstrijd tegen RKC niet bereikbaar via afrit 12 (McDonald's), maar wel via de afrit Tjalleberd. Kijk op heerenveenbeterbereikbaar.nl voor alle actuele verkeersinformatie.

Seizoenkaarthouders kunnen voor en na het duel gebruikmaken van de mogelijkheid om gratis te reizen met Arriva. Naar alle seizoenkaarthouders is afgelopen week een mail gestuurd met daarin alle informatie.

Rookvrij stadion
Het is een hele tijd geleden dat we met zovelen weer een wedstrijd bezoeken van sc Heerenveen. Het kan daardoor zijn dat enkele regels stilletjes naar de achtergrond zijn verdwenen. Daarom herhalen we hier dat we in het Abe Lenstra stadion niet roken. Ook voor vuurwerk is geen plaats, net als discriminatie en racisme.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande artikel toch nog vragen hebben over het bezoek aan de wedstrijd tegen RKC, neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Supporters Service.