O21 nipt onderuit in 'Derby van het Noorden'

30 november 2021 16:17

Dinsdagmiddag stond voor O21 de ‘Derby van het Noorden’ op het programma. In een vermakelijke wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde, trokken de beloften van sc Heerenveen uiteindelijk aan het kortste eind (3-2).

25092021283382 DSC 0491

Bij Jong Heerenveen verschenen onder andere Van Ottele, Al Hajj en Nygren aan de aftrap. Na een kwartier kwam sc Heerenveen via Nygren op voorsprong na goed voorbereidend werk door Akujobi. Lang kon de ploeg hier niet van genieten, want vijf minuten later kwam FC Groningen via Abraham alweer langszij (1-1).

Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg. Na vijf minuten ging de bal op de stip na een overtreding van doelman Kroesen op een doorgebroken speler van FC Groningen. Kroesen zorgde direct voor ere herstel door de strafschop van De Jonge te pareren. Niet veel later was sc Heerenveen een aantal keer dichtbij de voorsprong  via Shopov en Nygren.

Laatstgenoemde zorgde na 65 minuten met zijn tweede treffer van de middag alsnog voor de 1-2. Na goed voorbereidend werk van Al Hajj bleef Nygren oog in oog met doelman Hoekstra uiterst koeltjes. De vreugde was wederom van relatief korte duur. Want tien minuten later kwam de thuisploeg alweer op gelijke hoogte na een rebound door Valente.

Beide ploegen gingen vervolgens vol voor de winst. Daar waar Nygren vijf minuten voor tijd dichtbij zijn derde treffer was, ging FC Groningen in de daarop volgende counter met de volle buit aan de haal. Tounekti kwam na een goede actie van Abraham vrij voor Kroesen en faalde niet.

Opstelling sc Heerenveen: Kroesen, Akujobi, Van Ottele, Van der Veldt, Koida, Zaal, Al Hajj, Nunumete, Shopov, Nygren, Beelen