Oefenduel duurt één helft: onweer is spelbreker

07 augustus 2021 21:20

Een grote domper zaterdagavond voor sc Heerenveen, US Lecce en de drieduizend aanwezige supporters: hevig onweer maakte een voortijdig einde aan het oefenduel. Er was een minuut gespeeld in de tweede helft toen het losging boven het Abe Lenstra stadion en staken de enige optie bleek. Beide ploegen stonden op dat moment in evenwicht door doelpunten van Massimo Coda en Joey Veerman (1-1).


Voorafgaand aan de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie – vrijdagavond opent sc Heerenveen het bal in Deventer – stak de selectie Pawel Bochniewicz een hart onder de riem. De Pool liep vorige week in Zwolle een zware knieblessure op. Zijn ploeggenoten droegen daarom bij de opkomst shirts met de tekst 'Sterkte, Pawel'.

De plek van Bochniewicz werd tegen US Lecce ingenomen door Ibrahim Dresevic. Botte pech: ook de international van Kosovo kreeg te maken met fysieke malheur en moest zich al na 25 minuten laten vervangen door Syb van Ottele. Die zag koud in het veld Joey Veerman de gelijkmaker binnenschieten (1-1). Daarmee maakte de Volendammer de rake kopbal na een kwartier spelen van Coda ongedaan (0-1).


sc Heerenveen - US Lecce 1-1
(1-1). 15. Coda 0-1, 26. J. Veerman 1-1. Bijz.: gestaakt na 46 minuten.

Opstelling: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic (25. Van Ottele), Kaib; Kongolo, Halilovic, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman, Stevanovic.