'Om utens': Eerste nederlaag voor Al Hajj en Nygren

17 november 2021 09:45

De interlandperiode zit erop: dinsdag werden de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld. Op de dag dat het Nederlands elftal zich tegen Noorwegen plaatste voor het WK volgend jaar in Qatar, kwamen ook vier spelers van sc Heerenveen in actie. Een overzicht.

51964239 ORANGE PICTURES


Rami Al Hajj en Benjamin Nygren
Een pijnlijke uitglijder dinsdag voor Zweden Onder 21. In de extra tijd scoorde Ierland de winnende treffer, waardoor de Scandinaviërs voor het eerst in de EK-kwalificatiecampagne verloren (1-0). Rami Al Hajj had een basisplaats en werd tien minuten voor het einde vervangen. Benjamin Nygren kwam halverwege de tweede helft in het veld.


Stanislav Shopov
Bulgarije Onder 21 speelde dinsdagmiddag doelpuntloos gelijk tegen Moldavië. Stanislav Shopov begon aan de aftrap en werd vijf minuten voor tijd gewisseld. De Bulgaren hebben in de strijd om EK-kwalificatie nu zeven punten: zes minder dan koploper Nederland, dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Filip Stevanovic
Waar het grote Servië zich zondag ten koste van Portugal rechtstreeks plaatste voor het WK in Qatar, kon de Onder 21-ploeg het sportieve succes geen vervolg geven. Dinsdag verloren de talenten het EK-kwalificatieduel met en in Oekraïne (2-1). Filip Stevanovic begon in de basis en werd halverwege de tweede helft vervangen.