'Om utens': Musaba en Zaal winnen met Oranje

15 november 2021 21:15

Geen eredivisie dit weekeinde, maar wel interlandvoetbal. Zes spelers van de eerste selectie van sc Heerenveen zijn door hun vaderland opgeroepen om de komende anderhalve week de nationale eer te verdedigen. Anthony Musaba en Timo Zaal zijn klaar: zij speelden maandag hun laatste wedstrijd van deze break.

51963394 ORANGE PICTURES


Anthony Musaba
Nadat Musaba vrijdag niet in actie kwam bij het EK-kwalificatieduel met Jong Bulgarije (3-1 winst), kreeg de sc Heerenveenaanvaller maandag wel speeltijd. De buitenspeler viel twintig minuten voor tijd in op bezoek bij Gibraltar, dat geen partij bleek voor Jong Oranje (0-7). Eind maart hervat Nederland de EK-kwalificatiestrijd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anthony Musaba (@anthonymusaba7)


Timo Zaal
Zo'n zes uren Spanje inrijden vanuit Gibraltar nam Zaal het met het Nederlands elftal Onder 18 op tegen Belgiƫ. Nadat donderdag Engeland werd verslagen (3-2) en zaterdag via strafschoppen Portugal (1-1) was Oranje maandag te sterk voor de zuiderburen (1-2). Zaal deed zeventig minuten mee. Door drie keer te winnen schreef Nederland het vierlandentoernooi in San Pedro del Pinatar op zijn naam.