'Om utens': Primeur voor Nygren, Zaal verpulvert Italië

08 september 2021 12:09

Geen eredivisie dezer dagen, maar interlandvoetbal. Vijf spelers van sc Heerenveen zijn om utens en vertegenwoordigen hun land: Ibrahim Dresevic, Benjamin Nygren, Stanislav Shopov, Filip Stevanovic en Timo Zaal. Een overzicht van de tot nu toe gespeelde wedstrijden.

29082021282127 DSC 9996 (1)

Benjamin Nygren
Zweden Onder 21 heeft in de EK-kwalificatiecyclus voor het eerst averij opgelopen. Na twee overwinningen speelden de Zweden dinsdag gelijk in en tegen Bosnië en Herzegovina (1-1). Nygren had wel reden tot lachen: met zijn eerste treffer voor de Zweedse beloften zette hij zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Benjamin Nygren (@benjamin_nygren)

Ibrahim Dresevic

Na de eerste overwinning donderdag in de WK-kwalificatiepoule op Georgië (0-1) speelde Kosovo zondag gelijk tegen Griekenland (1-1). Dresevic stond in beide wedstrijden negentig minuten op het veld. Klaar is hij nog niet: woensdag neemt hij het met zijn landgenoten op tegen Spanje.

Een bericht gedeeld door Ibrahim Dresevic 🥶 (@ibroodresevic)

Stanislav Shopov

Bulgarije Onder 21 heeft de goede start van de EK-kwalificatie geen passend vervolg kunnen geven. Na de winst vrijdag op Moldavië (0-2) gingen Shopov en zijn landgenoten dinsdag onderuit tegen Wales (0-4). Shopov viel een kwartier voor tijd in. De eindstand stond toen al op het scorebord.

Filip Stevanovic
Servië Onder 21 en Stevanovic hebben hun eerste punt binnen in de strijd om kwalificatie voor het EK. Na het verlies vrijdag tegen Oekraïne (0-1) speelden de Serven dinsdag gelijk tegen Macedonië (0-0).

Timo Zaal
Het Nederlands elftal Onder 18 boekte maandag in 's-Gravenzande een indrukwekkende oefenzege op Italië (5-0). Timo Zaal begon in de basis.