Opnieuw nominatie voor maatschappelijk project: stem nu

01 november 2021 15:15

Nadat vorig seizoen de titel Maatschappelijk Project Eredivisie 2020 werd gewonnen met Wy tinke oan moarn, is sc Heerenveen dit seizoen opnieuw genomineerd. Het project Ons Pompeblêdenhart is in de race om uitgeroepen te worden tot het beste en meest impactvolle maatschappelijke plan. De winnaar ontvangt 50.000 euro. Stemmen kan tot en met zondag 14 november.

10042020264214 DJI0420


Hart voor Fryslân

Met het project Ons Pompeblêdenhart wil sc Heerenveen bijdragen aan een dekkend reanimatienetwerk en daarmee een hartveilige provincie Fryslân, gesteund door de club en de supporters met hun pompeblêdenhart. Via het project kunnen supporters van sc Heerenveen reanimatietrainingen volgen en worden terugkerende bewustwordingscampagnes en een bloeddrukcampagne uitgerold.

sc Heerenveen en het hart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hart is de motor van het leven en zorgt ervoor dat we ontelbare herinneringen kunnen maken samen met dierbaren. Het maken van die herinneringen, in en buiten het Abe Lenstra stadion, begint al op jonge leeftijd. Net als de zorg voor je hart, waarmee je al die herinneringen maakt.

Zo'n achtduizend Friezen zijn aangemeld als burgerhulpverlener (Hartstichting, 2020). Dat is ruim één procent van de Friese bevolking: een percentage waar de Hartstichting minimaal naar streeft en waar vooral spreiding nog een grote rol speelt met het oog op de aanrijtijd die in de provincie langer is. Daarom zet sc Heerenveen met het project Ons Pompeblêdenhart in op een hartveilige club en provincie.

Winnaar krijgt 50.000 euro
sc Heerenveen is een van de negen genomineerden. Ook Ajax, FC Groningen, FC Twente, NEC, PEC Zwolle, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Willem II zijn in de race voor de titel Maatschappelijk Project Eredivisie 2021, die op vrijdag 26 november wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt van de VriendenLoterij 50.000 euro om het project uit te voeren, de nummer twee 30.000 euro en de nummer drie 20.000 euro. Stemmen kan tot en met zondag 14 november.


Maatschappelijk Project Eredivisie

Maatschappelijk Project Eredivisie is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al zestien jaar is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.