Riemer en Foppe krijgen eigen tribune: onthulling tegen FC Twente

10 september 2021 12:55

Wat begon als pleidooi in een podcastaflevering wordt officieel op zondag 26 september: een eigen tribune voor Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Voorafgaand aan het thuisduel met FC Twente dopen de initiatiefnemers van Radio Camataru de west- en oosttribune officieel om tot de Riemer- en Foppe-tribune. Als eerbetoon voor alles wat beide iconen voor de club betekenen.

10092021282254 DSC 4234


Het idee werd geopperd in een uitzending van Radio Camataru, de wekelijkse podcast voor en door supporters van sc Heerenveen. Hoe mooi zou het zijn als Riemer en Foppe ín het Abe Lenstra stadion een tribune naar zich vernoemd zouden krijgen? Een passende onderscheiding voor de drie clubiconen, volgens de podcastmakers en ook sc Heerenveen.

De bedoeling was beide tribunes naar Riemer en Foppe te vernoemen in het jubileumseizoen van de club, maar de coronapandemie liet een gepaste onthulling toen niet toe. Zoiets kan alleen gevierd worden met volle – of zo vol mogelijke – tribunes. Tegen FC Twente is het dan zover. Kom op tijd: de onthulling begint om 14.00 uur. Laten we er samen een historisch moment van maken.