sc Heerenveen haalt Maas terug als hoofd scouting

10 mei 2021 10:00

Peter Maas keert per 1 juni terug bij sc Heerenveen. De 51-jarige Roosendaler gaat eerst als scout aan de slag en volgt per 1 september Karel Brandsma op als hoofd scouting, die de rol van adviseur voetbalzaken gaat bekleden. Met Maas haalt de club een oude bekende terug: van 2014 tot 2019 maakte hij ook al deel uit van het scoutingsapparaat.

Fph4751


Maas kwam begin 2014 naar sc Heerenveen als internationaal scout. Na vijf jaar ging hij een nieuwe uitdaging aan bij NAC Breda, waar hij de functie van hoofd scouting vervulde. Die rol gaat hij met ingang van 1 september bij sc Heerenveen bekleden, als opvolger van Brandsma.

Algemeen directeur Cees Roozemond over de ontwikkelingen binnen de scouting: "Karel Brandsma gaat na het seizoen 2021/2022 met pensioen en zal zijn werkzaamheden het komende jaar geleidelijk afbouwen. In onze zoektocht naar een vervanger kwamen wij al snel uit bij Peter. Hij is bekend met de club, weet waar we voor staan en waar we voor willen gaan. Peter heeft in zijn eerste periode bij sc Heerenveen aangetoond een neus te hebben voor talent en zal in eerste instantie samen met Karel leiding gaan geven aan de scouting.”

Maas kijkt uit naar zijn tweede termijn bij sc Heerenveen. "Allereerst vind ik het een grote eer dat een prachtige club als sc Heerenveen mij heeft teruggevraagd. Het is belangrijk dat we een verbinding maken tussen opleiden, scouten, ontwikkelen en presteren. Juist daarom zie ik scouting als een belangrijke peiler binnen sc Heerenveen. Samen met het scoutingsteam en technisch manager Ferry de Haan wil ik daar graag mijn bijdrage aan gaan leveren.”