sc Heerenveen neemt Van Ewijk over van ADO Den Haag

16 mei 2021 18:00

Milan van Ewijk is de eerste versterking voor komend seizoen. De rechtsback komt over van ADO Den Haag en tekent in Friesland een contract voor vier seizoenen. De twintigjarige verdediger gaat spelen met rugnummer 27.

DSC 5449


De afgelopen twee seizoenen stond Van Ewijk onder contract bij ADO Den Haag, met tussentijds een verhuurperiode bij SC Cambuur. In Den Haag kwam de geboren Amsterdammer tot 44 competitieduels. Daarvoor kwam de back uit voor tweededivisionist Excelsior Maassluis. Met zijn goede spel verdiende de voormalig jeugdspeler van Feyenoord in de zomer van 2019 een contract bij ADO.

Drive en energie
Namens de werkgroep technische zaken vertelt Michel Jansen dat sc Heerenveen zeer blij is met het vastleggen van Van Ewijk. "We volgen Milan al een hele tijd. Met zijn kwaliteiten, drive en de energie die hij in wedstrijden legt, past hij uitstekend bij sc Heerenveen. Hij is talentvol, maar heeft voor zijn leeftijd ook al veel eredivisie-ervaring."

Ook Van Ewijk zelf kijkt uit naar zijn avontuur in Friesland. "Toen ik van de interesse hoorde, voelde dat meteen heel goed. Ik ben heel trots op mijn overgang naar sc Heerenveen. Het is voor mij de perfecte volgende stap in mijn carrière. Wat de supporters van mij kunnen verwachten? Ik ben een snelle rechtsback en niet bang om extra meters te maken voor mijn teamgenoten. Ik geef altijd honderd procent."

"Bij sc Heerenveen wil ik me als voetballer verder ontwikkelen en strijden voor mijn plek”, aldus Van Ewijk, die ervoor kiest om met rugnummer 27 te gaan spelen. "Met dit rugnummer ben ik bij Excelsior Maassluis begonnen. Ik vind het mooi om tijdens mijn carrière met dit getal te blijven spelen. Vanaf volgend seizoen voor sc Heerenveen en daar kijk ik enorm naar uit."