sc Heerenveen sluit voorbereiding af tegen US Lecce

31 juli 2021 21:27

sc Heerenveen sluit de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse US Lecce. Het duel wordt zaterdagavond om 18.30 uur gespeeld in het Abe Lenstra stadion. Seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen de wedstrijd gratis bezoeken.

Lecce Website


Vorig seizoen eindigde Lecce op de vierde plaats in de Italiaanse Serie B nadat het een jaar eerder was gedegradeerd uit de Serie A. De Italianen hopen aankomend seizoen weer promotie af te dwingen naar het hoogste niveau.

De zoektocht naar het vinden van een oefenpartner was niet eenvoudig. Zeker nu Nederland nog altijd rood gekleurd staat op de coronakaart. sc Heerenveen is dan ook erg blij dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen alsnog kan worden afgesloten met een oefenwedstrijd in het eigen Abe Lenstra stadion. Beide clubs kijken uit naar een mooie voetbalavond.

Kaartverkoop
Seizoenkaarthouders en sponsoren bezoeken het duel gratis. Zij kunnen vanaf maandagmiddag voor 7,50 euro extra kaarten bijkopen. Losse kaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro en te bemachtigen via online ticketing.

Vanwege kostenbesparende redenen zijn alleen de oost- en westtribune met hun ingangen (T, G en E) geopend. Op deze tribunes geldt vrije zit: ook supporters met een seizoenkaart voor de noord- of zuidtribune nemen plaats op de oost- of westtribune. Op West zijn alleen de vakken 1, 2, 7 en 8 toegankelijk.

Coronabewijs
Let op: voor deze wedstrijd neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee. Dit bewijs laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot de wedstrijd te krijgen. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement

Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden voor wedstrijdbezoek in coronatijd vind je hier. De toegangscontrole neemt meer tijd in beslag dan normaal: kom daarom op tijd naar het stadion.

Bereikbaarheid
Momenteel vinden werkzaamheden plaats aan de op- en afritten van de A32. Tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen Centrum zes weken lang afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Kijk op deze website voor alle informatie.

Seizoenkaarthouders kunnen rondom het oefenduel met Lecce geen gebruikmaken van de mogelijkheid om gratis te reizen met Arriva. Dit geldt alleen op eredivisiewedstrijddagen. Meer informatie hierover volgt later.

Toiletten en catering
De toiletten in alle vier de grachten (Noord, Oost, Zuid en West) zijn geopend, net als in Fryslân Fean Plaza. Op deze locaties zijn ook cateringpunten (m.u.v. de West-gracht). De omlopen zijn gesloten.

Consumptiemunten voor het seizoen 2020/2021 zijn nog dit hele kalenderjaar geldig, maar de cateraars hebben ook een financieel zware tijd achter de rug en vragen of supporters zoveel mogelijk gebruik willen maken van nieuwe munten.