sc Heerenveen stelt Ferry de Haan aan als technisch manager

21 april 2021 12:05

sc Heerenveen heeft woensdag Ferry de Haan gepresenteerd als nieuwe technisch manager. De 48-jarige oud-prof en huidige algemeen directeur van Excelsior tekende in het Abe Lenstra stadion een contract voor drie seizoenen. Op 1 juni treedt De Haan in dienst bij de Friese eredivisionist.


Tot zijn avontuur in Friesland was De Haan een leven lang werkzaam in Rotterdam. Zijn professionele voetballoopbaan begon in 1996 bij Excelsior. Na twee seizoenen vertrok de centrale verdediger naar stadgenoot Feyenoord. Met de club uit Zuid werd De Haan in 1999 landskampioen en won hij in 2002 de UEFA Cup.

Van jeugdtrainer tot directeur
Begin 2003 keerde De Haan terug bij Excelsior. Vier jaar later beëindigde hij er zijn actieve carrière, maar een afscheid van de club betekende het niet. Hij werd jeugdtrainer, commercieel manager en – in 2012 – algemeen directeur. Onder zijn leiding speelde Excelsior van 2014 tot 2019 in de eredivisie. Als directeur was De Haan ook ook verantwoordelijk voor het spelersbeleid.

Algemeen directeur Cees Roozemond is blij met de komst van De Haan. "Na het vertrek van Gerry (Hamstra, red.) hebben we de tijd genomen om een opvolger te vinden. Vrijwel direct kwam Ferry in beeld. Bij Excelsior heeft hij aangetoond dat je met een goed en gedegen plan uitstekend kunt presteren. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Ferry de juiste persoon voor de technische organisatie en dus ook de jeugdopleiding binnenhalen."

Een mooie kans
Met de komst van De Haan is het managementteam van sc Heerenveen weer compleet. De nieuwe technisch manager kijkt uit naar de uitdaging die voor hem ligt. "sc Heerenveen is een prachtige traditieclub met een rijke historie. Ik zie het als een mooie kans om hier aan de slag te gaan. De komende tijd gaan we invulling geven aan het technische beleid voor de komende jaren. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen."