sc Heerenveen voegt zich bij de laatste zestien

16 december 2021 23:12

sc Heerenveen heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De Friese eredivisionist nam pas na rust afstand van tweededivisionist De Treffers (2-0). De blik kan nu volledig op zondag, op de Friese Derby tegen SC Cambuur.

16122021286305 DSC 7478


Zoals je mocht verwachten was sc Heerenveen de bovenliggende partij. Maar de 'amateurs' uit Groesbeek hielden knap stand. Met name keeper Niels Kornelis onderscheidde zich. Tibor Halilovic en Milan van Ewijk waren dichtbij, maar stuitten op de goalie. Ook Sven van Beek en Rami Al Hajj kregen in de eerste helft scoringskansen, maar zagen hun pogingen net naast gaan. Eén moment werd De Treffers gevaarlijk: doelman Xavier Mous moest zich helemaal strekken om het schot van Tjeu Langeveld uit de hoek te tikken.

In de tweede helft nam de druk van sc Heerenveen toe. Maar ook na de thee bleef Kornelis doorgaan met in de weg staan of liggen. Uiteindelijk moest de sluitpost toch capituleren: een kwartier voor tijd rondde De Jong een mooie bal van Halilovic bekwaam af met de binnenkant van zijn linkervoet (1-0). Daarmee was het Groesbeeks verzet gebroken. Kort voor tijd besliste Joey Veerman met een zuiver schot het duel definitief (2-0), waardoor de Friezen in de koker zitten voor de achtste finales.


Opstelling: Mous; Van Ewijk (81. Akujobi), Van Beek, Dresevic, Woudenberg (62. Kaib); Madsen (62. De Jong), Halilovic, J. Veerman; Al Hajj, H. Veerman, Stevanovic (62. Musaba).