Seizoenkaarthouders blijven gratis reizen met Arriva, maar dit verandert er

11 augustus 2021 14:39

Ook dit seizoen kunnen seizoenkaarthouders op thuiswedstrijddagen gratis met Arriva naar het Abe Lenstra stadion reizen. Voorheen was het tonen van de seizoenkaart genoeg, maar vanwege de ov-poortjes heb je vanaf de zomer een ov-ticket nodig om gebruik te kunnen maken van de treinen en bussen van Arriva in Fryslân en Groningen. Een uitleg.

Spelersbus


De mogelijkheid voor seizoenkaarthouders om naar de thuiswedstrijden in de eredivisie van sc Heerenveen gratis met Arriva naar het Abe Lenstra stadion te reizen blijft, maar de werkwijze verandert. Waar voorheen het laten zien van de seizoenkaart genoeg was, is vanaf dit seizoen per wedstrijd een ov-ticket nodig. Onder meer vanwege de ov-poortjes die niet een seizoenkaart kunnen scannen (en dus dicht blijven).

Acht codes in de mail
sc Heerenveen heeft deze week een e-mail gestuurd naar alle seizoenkaarthouders met alle informatie en een achttal unieke kortingscodes. Per wedstrijd gebruik je één code. Als je bij een van de komende thuisduels gratis wilt reizen met Arriva, vul je een van je codes in op de landingspagina www.arriva.nl/scheerenveen. waarna je een ov-ticket kunt downloaden. De qr-code scan je bij een ov-poortje op het treinstation of in de bus.

Met het ov-ticket krijg je toegang tot de treinen en bussen van Arriva in Fryslân en Groningen. Ook van de volgende lijnen kun je als seizoenkaarthouder gebruikmaken:

  • 14, 84, 114 en 115 vanuit Assen
  • 19 vanuit Steenwijk
  • 315 en 324 vanuit Emmeloord
  • 350 vanuit Alkmaar

Het ov-ticket is op de wedstrijddag geldig vanaf drie uren voor de aftrap tot drie uren na het laatste fluitsignaal. Dus begint een thuiswedstrijd om 18.45 uur, dan maak je tussen 15.45 en 23.30 uur gebruik van je ov-ticket.