Stadions mogen weer vol bij seizoenstart

11 juni 2021 17:00

Het kabinet heeft vrijdag besloten dat bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen de stadions weer vol mogen zijn. Supporters moeten wel een vaccinatiebewijs of negatieve test laten zien, maar hoeven binnen geen anderhalve meter afstand te houden en geen mondkapje te dragen. De eerste thuiswedstrijd van sc Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 21 augustus tegen RKC Waalwijk: in een weer vol Abe Lenstra stadion?

Sc Heerenveen24


Het besluit van het kabinet is genomen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen. Volgens deze conclusies is er onder voorwaarden een maximale bezetting van de beschikbare capaciteit bij evenementen mogelijk. Toegang tot de stadions is veilig en verantwoord op basis van toegangstests en vaccinaties.

Uitsupporters
De coronamaatregelen die dan gelden, maken de terugkeer van de uitsupporters mogelijk, zo constateert de Regiegroep Voetbal & Veiligheid. Vervolgens is aan de lokale autoriteiten om – zoals gebruikelijk – met het oog op de openbare orde en veiligheid te bepalen om hoeveel uitsupporters het per wedstrijd gaat.