Stevanovic schiet sc Heerenveen naar volgende ronde

27 oktober 2021 22:22

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar sc Heerenveen heeft zich woensdagavond op bezoek bij AFC in Amsterdam geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Johnny Jansen keek een uur lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar trok een kwartier voor tijd de wedstrijd alsnog naar zich toe. Filip Stevanovic zorgde er met een fraaie goal voor dat de Friezen zaterdagavond in de koker zitten.

27102021284951 DSC 7496


Op een druk en sfeervol Sportpark Goed Genoeg kende sc Heerenveen heel veel moeite met AFC, dat tweede staat in de tweede divisie. De wedstrijd ontvouwde zich zoals vooraf gedacht: de Friezen de bal en de Amsterdammers die het compact houden en loerend op een uitbraak. Dat deed de thuisclub heel behoorlijk. Zo behoorlijk dat Dalian Maatsen AFC zelfs op voorsprong kopte (1-0).

Werk aan de winkel voor sc Heerenveen, dat nu zeker wist: dit wordt geen gemakkelijke avond. Het balbezit was er wel, maar te weinig werd het gevaarlijk voor de goal. De beste kans was voor Henk Veerman, maar de spits trof van dichtbij met een kopbal de paal. Xavier Mous voorkwam erger door schoten te keren van Raily Ignacio en Koen Wesdorp.

Amsterdams verzet
In de tweede helft voerde sc Heerenveen de druk op, maar kansen bleven uit. Met een aantal wissels probeerde trainer Jansen het Amsterdams verzet te breken. Toch ontsnapten de Friezen nog een keer toen Splinter de Mooij de lat raakte. Uiteindelijk viel de gelijkmaker alsnog: een kwartier voor tijd schoot Henk Veerman op aangeven van Rami Kaib raak (1-1).

Opluchting. Bij de spelers, staf en de ruim 500 meegereisde supporters. Helemaal toen drie minuten na de 1-1 de ingevallen Stevanovic sc Heerenveen op voorsprong zette (2-1). Buit binnen, zou je zeggen. Maar het had nog anders kunnen lopen, toen de mee opgekomen Tim Linthorst in de laatste minuut een opgelegde kans kreeg. Met een knappe redding voorkwam Mous een verlenging.


Opstelling
: Mous; Van Ewijk, Dresevic, Bakker (55. Van Beek), Kaib; Kongolo (46. Madsen), Halilovic (68. De Jong), J. Veerman; Musaba (55. Nygren), H. Veerman, Van der Heide (55. Stevanovic).