Van Beek start, maar over de rest laat Jansen zich niet uit

29 oktober 2021 15:06

Twee dagen na de benauwde bekeroverwinning bij AFC stond Johnny Jansen de regionale pers alweer te woord. Om vooruit te blikken op de competitiewedstrijd van zaterdag in eigen huis tegen Vitesse (aftrap: 20.00 uur). Over de opstelling liet de hoofdtrainer niets los. Bijna niets.

12082021281474 Jansen 6172


Het ging maar net goed woensdag in Amsterdam. Dankzij een goal van Filip Stevanovic bekerde sc Heerenveen verder. "Tegen AFC hadden we het beter willen en moeten doen: dat is duidelijk", zei Jansen, "maar dat is geweest. We zijn door en zitten in de koker. Nu snel door naar Vitesse."

"We hebben onszelf de laatste twee competitiewedstrijden qua voetbal goed verkocht", doelde Jansen op Ajax-thuis en FC Utrecht-uit. "Alleen had er qua resultaat meer ingezeten. Met name in Utrecht. Het is zaak om het goede spel mee te nemen tegen Vitesse en nu wel een goed resultaat neer te zetten."

Basisplaats voor Van Beek
Welke spelers daar vanaf de aftrap voor moeten zorgen, wilde Jansen niet kwijt. Er zijn nog te veel onduidelijkheden en wat twijfelgevallen, zegt de oefenmeester. Het enige wat hij losliet was de basisplaats voor Sven van Beek. "Hij heeft iets onverzettelijks. Iets dat we in het elftal nodig hebben. Sven is ongelooflijk belangrijk voor ons."

Dan over de tegenstander. Vitesse heeft drie punten meer dan sc Heerenveen en dus kunnen de Friezen op gelijke hoogte komen. Wat vindt Jansen van de ploeg uit Arnhem? "We spelen vaak mooie wedstrijden tegen Vitesse. Ze spelen met aanvallende backs en hebben kwaliteitspelers. We kunnen aan de bak."