Van 't Loo tekent eerste profcontract

18 juni 2021 11:30

sc Heerenveen heeft jeugdspeler Trustin van 't Loo voor drie jaar vastgelegd. De 17-jarige aanvaller kwam in 2013 naar de jeugdacademie van de club en tekende donderdag zijn eerste profcontract. Na de zomer maakt Van 't Loo deel uit van de Onder 18-selectie.

17062021275068 DSC 4093
Trustin van 't Loo met hoofd jeugdopleiding Michel Jansen.


Op zijn negende al werd Van 't Loo opgenomen in de jeugdacademie van sc Heerenveen, nadat hij was opgevallen bij zijn amateurclub Unicum in Lelystad. Al acht jaar is Sportpark Skoatterwâld zijn tweede thuis, waarmee Van 't Loo een bekend gezicht is binnen de academie van de club.

"Het is heel mooi dat we iemand die al van jongs af aan bij ons in de opleiding zit, een een contract mogen aanbieden", zegt hoofd jeugdopleiding Michel Jansen. "Al die tijd en nu nog steeds zien wij veel potentie in Trustin. Hij werkt hard, is snel, zorgt voor veel dreiging en heeft een goede individuele actie in huis. We kijken ernaar uit om met hem de volgende stappen in zijn carrière te zetten."

Begin dit jaar werd Van 't Loo uitgeroepen tot jeugdspeler van de maand januari. sc Heerenveen TV maakte toen de volgende reportage: