Voorbeschouwing op uitduel met VVV-Venlo

15 januari 2021 19:30

sc Heerenveen speelt zondag zijn eerste uitwedstrijd van 2021. De Friezen reizen af naar Limburg voor het treffen met VVV-Venlo (aftrap: 14.30 uur). In deze voorbeschouwing blikken we terug op twee overwinningen in Venlo en nemen we de prestaties dit seizoen van de geel-zwarten onder de loep.

26092020267120 DSC 9583
Arjen van der Heide in actie tijdens het thuisduel met VVV eerder dit seizoen.

Historie
sc Heerenveen bracht in eredivisieverband negen keer eerder een bezoek aan De Koel. Vier keer werd er gewonnen, vier keer eindigde de krachtmeting in een gelijkspel en één keer werd er verloren. Trainer Johnny Jansen zal met positieve gevoelens terugdenken aan de vorige uitwedstrijd tegen VVV. Toen werd er een ruime overwinning geboekt.

Seizoen 2019/2020: 0-3
De Friezen begonnen vorig seizoen goed aan de uitwedstrijd en stonden na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Chidera Ejuke werkte de bal binnen op aangeven van Sherel Floranus (0-1) en diezelfde Ejuke verdubbelde even later de score. Keeper Thorsten Kirschbaum leverde de bal in bij de vleugelspeler, die vervolgens kon binnenschieten (0-2).

Na rust creëerde VVV nog wel een paar mogelijkheden, maar een Friese overwinning kwam nooit in gevaar. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door een gericht schot van Jens Odgaard (0-3).

De samenvatting van dit duel:

 

Seizoen 2011/2012: 0-3
Ook op 17 september 2011 wist sc Heerenveen met 0-3 te winnen in Venlo, maar in dit duel ging dat wel wat moeizamer. Pas een kwartier voor tijd opende Luciano Narsingh de score. VVV kreeg nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar de Friezen wisten het duel uiteindelijk te beslissen. Bas Dost werkte de 0-2 binnen en Oussama Assaidi zette op aangeven van Dost de eindstand op het scorebord.

De samenvatting van dit duel:

 

Dit seizoen
De ploeg van trainer Hans de Koning kende een moeizame eerste seizoenshelft, met onder meer een nederlaag in Heerenveen. Aan het begin van het seizoen troffen beide ploegen elkaar in het Abe Lenstra stadion. Toen won sc Heerenveen dankzij een benutte penalty van Joey Veerman (1-0).

In 2021 lijkt VVV de goede vorm te hebben gevonden. Beide duels met Willem II (2-0) en ADO Den Haag (1-4) werden gewonnen. In de doordeweekse wedstrijd woensdag tegen ADO was spits Giorgos Giakoumakis maar liefst vier keer trefzeker. Voor de Griek staat de teller nu op zestien doelpunten in zestien duels.