"We moeten onszelf een goed gevoel geven"

15 december 2021 15:22

sc Heerenveen kan zich donderdagavond plaatsen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker (aftrap: 21.00 uur). Tegenstander van de bekerwinnaar in 2009 is tweededivisionist De Treffers uit Groesbeek. Met hoofdtrainer Johnny Jansen blikken we een dag voor de wedstrijd vooruit op het bekerduel.

21112021285727 DSC 2789 (1)


Natuurlijk, het is de week van de derby. Maar midden in die week staat voor sc Heerenveen nog een ander en ook belangrijk duel op het programma. Donderdag winnen van De Treffers en de ploeg van Jansen zit in de koker voor de volgende ronde van de het nationale bekertoernooi. Gemakkelijk gezegd, maar niet gemakkelijk gedaan. "Dit zijn altijd lastige wedstrijden", zei Jansen.

In de vorige ronde stond sc Heerenveen ook tegenover een 'amateurelftal'. Eind oktober schudden de Friezen pas in de slotfase AFC – eveneens uitkomend in de tweede divisie – van zich af (1-2). Jansen: "We weten hoe moeizaam het kan gaan. Kijk maar naar onze vorige bekerwedstrijd en naar Emmen gisteren, of Utrecht." FC Emmen verslikte zich in Excelsior Maassluis (0-1), terwijl FC Utrecht verloor bij NAC Breda (3-2).

De volgende ronde en een goed gevoel
Ook tegen een op papier mindere opponent komt het je niet zomaar even aanwaaien, doceerde Jansen. "Je moet altijd de juiste energie geven. Als je dat niet doet, krijg je het tegen elke tegenstander lastig. Je doet het tegen een elftal uit een lagere competitie eigenlijk nooit goed. Voor ons telt tegen De Treffers maar één ding: de volgende ronde bereiken. We moeten onszelf een goed gevoel geven."

Jansen liet weten wijzigingen door te voeren in zijn basiself, maar niet hoeveel en op welke plekken. "Die keuzes kunnen te maken hebben met de fysieke belastbaarheid van sommigen." Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-0) blijft het gros van zijn elftal staan. "Je moet dit serieus aanpakken. Het gaat ook om het signaal dat je afgeeft: we willen zover mogelijk komen in het bekertoernooi."