"We moeten weer doen waar we goed in zijn"

13 januari 2021 17:30

Johnny Jansen hoopt donderdagavond weer in de dug-out te zitten als sc Heerenveen het thuis opneemt tegen RKC Waalwijk (aftrap: 18.45 uur). Dat zei de oefenmeester woensdag bij het persmoment. Vanwege corona moest Jansen zondag tegen Fortuna Sittard noodgedwongen verstek laten gaan.

09112019259884 FPH 8637

Jansen is niet besmettelijk, maar had nog te hoge viruswaarden. Een laatste test moet uitsluitsel geven. "Van de GGD mag ik gaan en staan waar ik wil, maar de KNVB hanteert iets strengere regels. Dat vind ik trouwens heel erg goed, want daardoor kunnen we hier in Nederland verantwoord voetbal blijven spelen."

Thuis voor de buis had Jansen zich zondag niet vermaakt. "Ik had niet verwacht dat het zo vlak zou zijn. Ik miste het gif dat je elke wedstrijd moet hebben. Dat moet de basis zijn, daar begint het mee. Het begin was nog wel oké, maar na die eerste goal donderde het helemaal in elkaar. Dat was niet goed."

Discipline tonen
Prettig voor sc Heerenveen is dat het donderdag alweer mag aantreden, thuis tegen RKC. "Dan moet het een heel stuk beter. We moeten weer terug naar de basis in de zin dat we onze afspraken weer moeten nakomen en discipline moeten tonen. We moeten de kwaliteiten die we hebben aanscherpen: we moeten weer doen waar we goed in zijn."

Over de opstelling liet Jansen niets los. Hij en de selectie waren op het moment van de voorbeschouwing nog in afwachting van de laatste coronatestuitslagen. "Het heeft daarom geen zin om nu al een opstelling te geven." Van de nieuwelingen kan Jansen alleen op Rami Kaib geen beroep doen: de linksback is nog niet speelgerechtigd.